Biztonság 2020 trend #2: gépi tanulás

Az ESET legfrissebb trendjelentése a kiberbiztonsági vállalat szakértőinek előrejelzéseit mutatja be, feltárva az előttünk álló esztendő legfontosabb kiberbiztonsági kihívásait, amelyek hatással lesznek majd a felhasználókra és a vállalkozásokra.

Noha az önfenntartható mesterséges intelligencia (AI) még messze van, a gépi tanulás (ML) a történelem egyik legizgalmasabb technológiai fejlesztése. A gépi tanulás izgalmas lehetőségeket kínál a kiberbiztonság számára, azonban a technológiát a kiberbűnözők is felhasználják támadásaik mértékének és összetettségének növelésére. Az egyik módszer, amely ML-t használ, az a kép-és videóhamisításra használt deepfake technológia. Jake Moore, az ESET biztonsági szakértője azt jósolja, hogy 2020-ban növekedni fog a technológia használata a kiberűnözők körében: “A deepfake technológia hihetetlen mértékben fejlődik. A jövőben látni fogjuk, hogy a technológia általánossá válik majd a közszereplők megszégyenítésében, és a hamis videókban az ismert emberek azt mondják majd, amint készítő sugallni akar” — mondta Tony Anscombe, az ESET szakértője Ezért az embereknek meg kell tanulniuk a legvalósághűbb videókat is megfelelő fenntartásokkal kezelni, és nem vakon elhinni mindent, amit látnak és hallanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tarol a Samsung az 5G-s okostelefonok idei piacán

pén dec 27 , 2019
Az ötféle 5G-s készüléket kínáló Samsung az idei harmadik negyedévben a világpiac közel háromnegyedét szerezte meg, mögötte második helyen áll az LG és a Vivo. A lényegében háromnegyed éve létező 5G-s okostelefon szegmens legutóbbi negyedévében a gyártók összesen 4,3 millió darabot szállítottak a készülékekből az 5G-ben már érdekelt piacokra. Ebből […]
Samsung

Friss, ropogós