Biztonság 2020 trend #1: fake news

Az ESET legfrissebb trendjelentése a kiberbiztonsági vállalat szakértőinek előrejelzéseit mutatja be, feltárva az előttünk álló esztendő legfontosabb kiberbiztonsági kihívásait, amelyek hatással lesznek majd a felhasználókra és a vállalkozásokra.

A „fake news” kifejezés a 2016-os amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó információk manipulálása során terjedt el a köztudatban, és nem kétséges, hogy ez a 2020-as kampány alatt ismét felkapott téma lesz. Miközben a Facebookra idén ötmilliárd dollár bírságot szabtak ki a Cambridge Analytica botrányban játszott szerepéért, az ESET szakembere, Tony Anscombe szerint az információk fegyverként való felhasználása nem mutat majd lassulást 2020-ban sem. „Legyen szó dezinformációról vagy propagandáról, az információ fegyverként való használata folytatódni fog. Folyamatosan hallhatunk tömeges adatvesztésekről és rendszerfeltörésekről a vállalati és a kormányzati szektorban, miért ne érintené ez a szavazáshoz használt technológiákat, rendszereket?” – tette fel a költői kérdést a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vízjel: elkészült a Kecskeméti Katona József Múzeum digitális gyűjteményi adatbázisa

sze dec 25 , 2019
Több mint hatezer üvegnegatív vált elérhetővé a Kecskeméti Katona József Múzeum digitális gyűjteményi adatbázisában a MúzeumDigitár segítségével — közölte az intézmény. Közleményük szerint a Kecskeméti Katona József Múzeum folyamatosan bővülő, történeti értékű fotógyűjteményéből kereshető archívum jött létre. A kecskeméti önkormányzat és a múzeum közös projektje az Emberi Erőforrások Minisztériumának a […]

És még ez is...