Bill Gates letaszíthatatlan a trónról

ballmergatesxBill Gates, a Microsoft társalapítója 81 milliárd dollárosra becsült vagyonával idén már a 21. egymást követő évben vezeti a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listáját. A 400 leggazdagabb amerikai összvagyona 13 százalékkal 2,29 billió dollárra növekedett, vagyis Brazília bruttó hazai össztermékének (GDP) felel meg. Gates vagyona a tavalyihoz képest kilenc milliárd dollárral nőtt. Warren Buffett, a Berkshire Hathaway befektetési cég vezetője ismét a második 67 milliárd dolláros vagyonával, a harmadik pedig a közelmúltban nyugdíjba vonuló Larry Ellison, az Oracle társalapítója ötvenmilliárd dollárral.

A Forbes jegyzékében 27 “újonc” szerepel, köztük például a 62. helyen Jan Koum, a Facebook által felvásárolt WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás társalapítója. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója 34 milliárd dollárjával a lista 11. helyét foglalta el. Egy év alatt 15 milliárd dollárral nőtt vagyona, így a 400 leggazdagabb amerikai közül az ő vagyona gyarapodott a legnagyobb mértékben. Százalékosan tekintve viszont a legnagyobb növekedést Nick Woodman, a GoPro hordozható videokamera kitalálója érte el: vagyona 200 százalékkal 3,9 milliárd dollárra növekedett — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

McAffe a Xerox új nyomtatójában

csü okt 2 , 2014
A WorkCentre 7970, a Xerox új A3-as színes nyomtatója a nyomtatási és másolási feladatokat fekete-fehérben és színesben egyaránt akár 70 oldal/perces sebességgel látja el. A berendezés nagy befogadóképességű tálcát kapott, melybe kétezer ív papír helyezhető és – tovább növelve a hatékonyságot – az első nyomtatáshoz szükséges idő is mindössze 6,9 […]

Friss, ropogós