Bill Gates adományozásra taníttatja a gazdagokat

1

BillGatesEgy pekingi egyetemmel szövetkezve speciális kurzusokon az adományozás művészetére taníttatja a jövőben az adakozni kész kínai gazdagokat a jótékonykodásáról is híres amerikai milliárdos, Bill Gates. A pekingi tanárképző egyetemen kísérleti jelleggel induló program keretein belül a hagyományos tanórák mellett külföldi tanulmányutakon és jótékonysági szervezeteknél tett látogatásokon szélesítenék a részvételre rábírt milliomosok témával kapcsolatos tudását. Az együttműködés kitűzött célja az oktatás mellett az is, hogy évente közösen legalább 100 millió jüan (3,7 milliárd forint) adományt gyűjtsenek be kínai és amerikai gazdagoktól – számolt be a felsőoktatási intézmény jótékonysági kutatóintézetének dékánja, Vang Csen-jao a kínai központi televíziónak (CCTV).

A szakértő szerint a tehetős kínaiak fogékonyak a téma iránt és hajlandóak is adományozni, a képzésre azért van szükség, mert bár Kínában évről évre jelentős mértékben nő a gazdagok száma, az adományozásnak nincs kialakult kultúrája, az emberek bizalmatlanok a hivatalos szervezetekkel szemben. Ezt az elmúlt évek hatalmas botrányai is fokozzák, amelyek egyebek mellett a kínai vöröskeresztet vagy a központi Adományozási Szövetséget érintették és adományozási válságot idéztek elő. A szövetségek korruptak, az elszámolások átláthatatlanok, az adományozás nem éri el célját – hangzik gyakran a témával kapcsolatban a kritika. A jótékonykodásáról is híres milliárdos Bill Gates neve és az amerikai partner támogatása éppen ezt a bizalmi szakadékot hidalja át, az egyetem reményei szerint “népszerűvé” teszi az adományozást — írja az MTI.

One thought on “Bill Gates adományozásra taníttatja a gazdagokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a Sony új akciókamerája

ked aug 5 , 2014
A Sony bemutatta új HDR-AS20 tipusjeű akciókameráját. A beépített ZEISS Tessar széleslátószögű, 170°-os – SteadyShot alkalmazás esetén 120° – objektív a gyártó szerint a legapróbb részletek is láthatóvá teszoi. A készülék sztereó mikrofonnal, és hátsó megvilágítású Exmor RTM szenzorral rendelkezik. A készülék RM-LVR1 Live-View távvezérlő segítségével csatlakoztatható wifihez is. A […]

Friss, ropogós