Bill Gates a tiszta energiára áldoz

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy Europe (BEE) tiszta energiákkal foglalkozó, százmillió euró tőkéjű befektetési alapot hozott létre – közölte az uniós bizottság. Az alap az innovatív európai vállalatokat fogja segíteni az új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában. Carlos Moedas, a kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos elmondta, a BEE az állami finanszírozást hosszú távú kockázati tőkével kapcsolja össze, hogy a tiszta energiákkal kapcsolatos kutatás és innováció gyorsabban és hatékonyabban kerülhessen a piacra. A százmillió eurós tőkealap a villamos energia, a közlekedés, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és az építőipar területén járulhat hozzá az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez és az energiahatékonyság javításához. Olyan uniós innovátorokat és vállalkozásokat segíthet majd, amelyek jelentős és tartós csökkenést képesek elérni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásában. “Az éghajlatváltozásra reagáló innovációkat kifejlesztő kutatóknak és üzletembereknek tőkére van szükségük vállalkozásaik felépítéséhez és innovációik piacképessé tételéhez. A Breakthrough Energy Europe e tőke biztosítására szolgál” – nyilatkozta Gates.

A BEE várhatóan 2019-ben kezdi meg működését. A saját tőke egyik felét a Breakthrough Energy, másik felét pedig az InnovFin, az unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramból finanszírozott kockázat-megosztási pénzügyi eszköz nyújtja – áll az uniós bizottság közleményében.

Next Post

Lebukott a csinovnyik, vád alá került

sze okt 24 , 2018
Az amerikai igazságügy-minisztérium vádat emelt az orosz Jelena Alekszejevna Huszjajnova ellen az amerikai választási folyamatokba történt beavatkozási kísérletért. Ez az első alkalom, hogy a 2018-as félidős választásokat érintő beavatkozás miatt készülnek büntetőjogilag felelősségre vonni valakit. A vádirat szerint Huszjajnova a 2016-os amerikai elnökválasztástól kezdve a 2018 novemberében rendezendő félidős választásokig […]

És még ez is...