Bici néni világrekorder lehet

sakkA legtöbb szimultán mérkőzés nem regisztrált világrekordját a legendás kubai sakkozó, José Raúl Capablanca tartja, aki közel száz évvel ezelőtt, az 1920-as években összesen 13 545 szimultán mérkőzést játszott. Sinka Brigitta, Bici néni, a Békésszentandrásról származó 87 éves sakkmester évek óta azon dolgozik, hogy felülmúlja ezt a kimagasló teljesítményt, és felállítsa a legtöbb szimultán bonyolított sakkmérkőzés rekordját. Élvezhetné a nyugodt időskort, de ő e helyett járja az országot, újabb és újabb partikat vállal, hogy valóra váltsa az álmát.

A bajnoknő 13 600 mérkőzéssel kívánja beállítani az új rekordot, azonban ennek eléréséhez még több mint ezer meccset kell lejátszania. Mindehhez rengeteg időre, komoly szervezőmunkára és sok-sok megtett kilométerre lenne szükség. Bici néni nagyra törő vállalkozását a Magyar Telekom karolta fel, hogy kényelmesen, utazgatás nélkül, a gyors 4G mobilinternet segítségével minél előbb elérhesse célját. A 4gsakk.hu oldalon várják azok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak hozzá számítógépükről, táblagépükről vagy okostelefonjukról egy parti erejére és támogatják őt álma megvalósulásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ezt bámuljuk a kirakat helyett

szo máj 23 , 2015
A Cetelem Körkép adatai szerint egyre több időt töltünk internetes vásárlással. Az európai fogyasztók szokásait vizsgáló felmérés friss adatai szerint a magyarok 39 százaléka kevesebb időt szán áruházi vásárlásra, 43 százalékuk pedig arról számolt be, hogy több időt töltött online vásárlással, mint öt évvel ezelőtt. Egyre többen virtuálisan „shoppingolnak”, a magyarok […]

És még ez is...