Bezárják a Csodák Palotáját?

 

A fizinfó listán írta meg Kürti Jenő, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat (ELFT) főtitkára segélykérő levelét (lásd lenn), amelyben arról a megdöbbentő döntésről számol be, amely szerint a Millenárisról el kell költöznie a Csodák Palotájának, és a léte is bizonytalanná vált.

Nagy bajba került a Csodák Palotája!

Az ELFT elnöksége – derült égből villámcsapásként – pár napja megtudta, hogy a Millenáris nem köt új szerződést a Csodák Palotájával, miközben a jelenlegi 2012. szeptember 30-án lejár.

Azt követően (vagy talán inkább addig) a kiállításnak el kell hagynia a Millenárist. Az eszközöket valószínűleg a Váci út 19-be, a régi épületbe kell visszavinni. Ez azonban csak raktározást jelent, mert a régi épület mostani állapotában nem alkalmas a kiállítás befogadására. Az ELFT elnöksége most próbálja egyáltalán tisztázni a helyzetet, annak érdekében, hogy valamilyen megoldást lehessen találni.

Mivel a CsoPa jövője bizonytalanná vált, ezzel a levéllel szeretném fölhívni mindenki figyelmét arra, hogy aki szeretné tanítványait, gyerekeit vagy unokáit elvinni a Csodák Palotájába, azt még szeptember vége előtt tegye meg.

Egy biztos: a Csodák Palotája nem szűnhet meg!
Kürti Jenő
az ELFT főtitkára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Külföldrezisztens Androidot fejlesztett Moszkva

hét szept 3 , 2012
  Bemutatták Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettesnek azt az Android alapú operációs rendszert, amit orosz tudósok fejlesztettek a Védelmi minisztérium fennhatósága alá tartozó tudományos intézetben. A rendszer minden modern tableten és smartfonon működik, de védett a külföldi cégektől és szolgálatoktól. A nagy orosz cégek már mutattak be androidalapú készülékek prototípusait az ország […]
ZX-81

És még ez is...