Bevált a Xerox parkoló rendszere

parkolasA parkolás egyszerűsítésének szolgálatába állította közlekedéstechnikai fejlesztéseit a Xerox az elmúlt esztendőkben. Indianapolisban valódi sikertörténetet valósítottak meg a Xerox a közlekedéstechnika területén, a városban kialakított ParkIndy rendszer a 2010-es üzembe helyezése óta több mint 2,7 millió dolláros – a parkolóórákból származó – többletbevételt hozott az amerikai metropolisznak.

A ParkIndy ezt többek közt azzal érte el, hogy lehetőséget kínál az automatáknál a bankkártyás, a pay-by-phone, és a telefonos applikáción keresztüli fizetésre, amellyel jelentősen lecsökkentette a várakozási időt. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a parkolóóránál történő fizetések több mint hetven százaléka bankkártyás. Az összes fizetési mód közül pedig 14 százalék telefonon, illetve okostelefonos alkalmazáson keresztül zajlik.

A rendszer segít a sofőröknek a parkolóhely megtalálásában is. Telepített szenzorok révén feltérképezi az üres helyeket, amelyeket azonnal megjelenít a hozzá kapcsolódó okostelefonos alkalmazásban, így az autósok rögtön a szabad helyre mehetnek, felesleges körök megtétele nélkül. A ParkIndy figyelme kiterjed a parkolóórákra is. Állandóan monitorozza az online hálózatba kötött mérő automatákat, így meghibásodásuk esetén a javítást egyszerűbben és gyorsabban el lehet végezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt az új Cyber-hot, nem csak szelfizőknek

hét máj 19 , 2014
A Sony Cyber-shot RX100 III azoknak a fotósoknak váltja valóra az álmát, akik a professzionális képalkotás mellett a felszerelésük könnyen hordozhatóságát is fontos szempontnak tartják. A készülék alumínium borítást kapott, megnövelt lencse és egy gyors képfeldolgozó processzor egészíti ki a visszahúzható OLED Tru-Finder-t, amely ZEISS T* borítással rendelkezik. A továbbfejlesztették […]