Bennfentes kereskedésért büntették meg az OTT-ONE Nyrt.-t

Magyar Nemzeti BankA Magyar Nemzeti Bank (MNB) komoly bírságot szabott ki egy természetes személyre a bennfentes kereskedelem tilalmának megsértése miatt, és megbírságolta az OTT-ONE Nyrt.-t is.

A Magyar Nemzeti Bank hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást, azt vizsgálta, hogy sérültek-e a piaci visszaélésekről szóló európai uniós rendelet (MAR) bennfentes kereskedelemről szóló rendelkezései az OTT-ONE Nyrt. (kibocsátó) egyik részvényesének az OTT1 részvényekkel végrehajtott tőzsdei tranzakciói során. A jegybank megállapította, a részvényes bennfentes információhoz jutott a kibocsátó egyik vezető tisztségviselőjétől, amikor tudomást szerzett arról, hogy a kibocsátó a közeljövőben zártkörű alaptőke-emelést fog végrehajtani. A bennfentes információ birtokában a természetes személy olyan tőzsdei megbízásokat adott, amelyek tiltott bennfentes kereskedelmet valósítottak meg – írják a közleményben.

Az MNB a bennfentes kereskedelem tilalmáról szóló jogszabályi rendelkezések megsértése miatt a részvényest tízmillió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte, megtiltotta az ismételt megsértését, és feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen bennfentes kereskedelem gyanújával. Az üggyel összefüggésben a jegybank megállapította, a kibocsátó a MAR előírásaihoz képest tévesen határozta meg, hogy mikor keletkezett az alaptőke-emelésre vonatkozó bennfentes információ, a bennfentesek jegyzékének összeállítására vonatkozó előírások megsértése miatt az MNB ötmillió forint felügyeleti bírsággal sújtotta a kibocsátót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

OTP: annyi a pénzmosóknak és a terrorizmus finanszírozóinak

ked okt 6 , 2020
Együttműködési megállapodást írt alá az OTP Bank Informatika és Bankbiztonsági Igazgatósága és a Délkelet-európai Rendészeti Központ (SELEC), hogy a hitelintézet és a rendvédelmi szervezet a rendszeres információcserével elősegítse, támogassa a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelmet – közölte az OTP. A közleményben kiemelték, a megállapodással a felek hatékonyabban tudnak […]
OTP Bank

És még ez is...