Bemutatták az új Microsoft Surface gépeket

Microsoft SurfaceA Microsoft szerint a Windows PC-k új korszaka veszi kezdetét a legújabb, ötven százalékkal nagyobb teljesítményű Surface eszközökkel: a számítógép és a felhő véglegesen és elválaszthatatlanul összeforr, a mesterséges intelligencia pedig korábban nem tapasztalt felhasználói élmények előtt nyitja meg az utat.

Surface Laptop 5

A Surface eszközök közül a Surface Laptop volt a legnépszerűbb. A Surface Laptop 5 – elődeihez hasonlóan – karcsú és elegáns megjelenésű. Az akkumulátora egy teljes napi mobil használatot is lehetővé tesz. Az eszköz a Thunderbolt negyedik generációs interfészét kapta meg a legújabb Intel Evo platformmal, ami azt jelenti, hogy a Surface Laptop 5 ötven százalékkal magasabb teljesítményt nyújt, mint az elődje. A Surface-ekre jellemző 3:2 arányú PixelSense kijelző ezúttal 13,5 és 15 hüvelykes méretváltozatokban lesz elérhető. Mindkettőhöz jár a Dolby Vision IQ, vagyis a kijelző tetszőleges fényviszonyok mellett mindig élénk színeket és éles kontrasztokat produkál. A Dolby Atmos 3D hangzás gondoskodik arról, hogy az eszköz által megjelenített tartalomnak a hangja is tisztán csengjen. A laptop HD kamerája és stúdióminőségű mikrofonjai valósághű jelenlétet biztosítanak tulajdonosának egy online találkozón, miközben a kamera a külső környezet változó megvilágításához is képes alkalmazkodni.

Surface Pro 9

A Surface Pro volt az első olyan laptop, amely tabletként is lehetett használni. A 2-az-1-ben eszköz kilencedik változata, hűen az évtizedes alapkoncepcióhoz, egy nagyteljesítményű laptop, egy sokoldalú tablet és egy grafikai stúdió tulajdonságait ötvözi, ugyanakkor saját kategóriájában még magasabbra teszi a lécet. A Surface Pro 9 esetében az erőteljes elektronika kiváló minőségű alumínium gépházba került, amely tetszetős eloxált színekben pompázik. Az egyik oldalán a kitámasztó, a másikon a 13 hüvelykes PixelSense kijelző. Ez utóbbi nem csak képek megjelenítésére szolgál: festővászon, újság, jegyzetfüzet, szerkesztőfelület és mozivászon egyszerre. A képfrissítési rátája eléri a 120 Hz-et, a történeteket színárnyalatok sokaságával, rendkívüli élethűséggel jeleníti meg.

A kijelző alatt egy HD kamera bújik meg, amelyhez Omnisonic hangszórók és iránymikrofonok tartoznak, valamint a Microsoft saját fejlesztésű G6 chipkészlete, amely elsősorban a képernyőre történő rajzolást teszi meglepően realisztikussá. Az Ink Focus, a Microsoft OneNote és az új GoodNotes applikációk mutatják meg, mire is képesekre ezek a hardverek a Windows 11 operációs rendszer alatt futtatva. A digitális toll úgy siklik a felületen, mintha csak papírra írnánk vele. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő teljesítmény, amelyről a Surface Pro 9 esetében a 12-ik generációs Intel Core processzor gondoskodik, amely Intel Evo alaplapra került, ugyancsak negyedik generációs Thunderbolt interfésszel, vagy a Microsoft SQ®3 által meghajtott 5G-konnektivitásra képes Qualcomm Snapdragon chipkészlettel. Az utóbbiak közül bármelyikre is esik a felhasználó választása, ugyanazt a teljesítményt, akkumulátorkapacitást és képességeket kapja kézhez. A gép teljesítménye ugyancsak 50 százalékkal haladja meg a Surface Pro 8-ét. A Thunderbolt 4 a gyors adattovábbításban mutatja meg az erejét. Az eszközt többféle 4K kijelzőhöz és külső videókártyához (eGPU) lehet csatlakoztatni.

A Microsoft SQ®3 processzor gyors 5G konnektivitást biztosít, és akár 19 órányi üzemidőt tesz lehetővé. Az új Neural Processing Unit (NPU) mesterséges intelligencia segítségével könnyíti meg a kommunikációt: 15 milliárdnyi számítást képes elvégezni egyetlen másodperc alatt, ami leginkább a Windows Studio effektjeinek használata közben érzékelhető. Az eszköz különleges kiadásainak billentyűzetét a londoni Liberty designer stúdióval együttműködve alkotta meg a Microsoft, így kapott élénk színű, kék virágmintájú gravírozást, amit a Windows 11 Bloom képi világa ihletett.

Surface Studio 2+

Az első Surface Studio 2016-ban jelent meg. Az elmúlt években a munkahelyi környezetben végbement változások még kelendőbbé tették ezt az elegáns, sokoldalú és nagy teljesítményű eszközt. A Surface Studio 2+ asztali számítógépben az adatfeldolgozást a továbbfejlesztett Intel Core H-35 processzor végzi, ötven százalékos teljesítményjavulást eredményezve. A NVIDIA Ge Force RTX 3060 chip a grafikus teljesítményt növelte a duplájára, ezért az eszköz kiválóan alkalmas 3D-s grafikai műveletekre és a modellek renderelésére. A kijelző, a kamera, a stúdiómikrofonok és a portok is túlszárnyalják az előd képességeit. Ami ez utóbbiakat illeti, az eszköz Thunderbolt 4 portokat és USB-C csatlakozókat kapott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Autópálya üzemeltetés: a Delta lett a rendszerintegrátor

vas okt 16 , 2022
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Delta Systems-szet bízta meg az it-rendszerintegrátori feladatok ellátásával. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2022. augusztusában komplex informatikai alapstruktúra megvalósításával, valamint fizikai kiszolgáló infrastruktúra telepítésével és migrációjával bízta meg a közlekedési informatika piacának meghatározó szereplőjét, a Delta Systems-et, a Delta Technologies leányvállalatát. A […]
autópálya matrica