Bemutatták az IBM új mainframe szervereit

Az IBM bemutatta legújabb, felhőképes szervereit, a z14 Model ZR1 és a LinuxONE Rockchopper II modelleket, amelyek a vállalat 2017-es mainframe szervercsaládjának legújabb képviselői.

A két új szerver megfelel az iparági szabvány méreteknek, így egyaránt könnyen telepíthető felhő adatközpontokban és privát felhőkörnyezetben is. Ezzel a lépéssel az IBM Z szerverek az olyan vállalatok igényeit próbálja kielégíteni, akik számára fontos az adatbiztonság, a megfelelő titkosítás, illetve a felhő infrastruktúra és a gépi tanulás biztosította erős elemzési képességek. Az IBM a biztonsági intézkedések és a teljesítmény fokozásával az egyre intenzívebb adatterheltségre kíván megoldást nyújtani, azon túl pedig, hogy a rendszereket saját felhő adatközpontjaiba telepíti, ügyfelei helyszíni és hibrid felhőkörnyezetének biztonságát is képes felügyelni.

A mainframe szerverek továbbra is az egyik legstabilabb, legbiztonságosabb és legfejlettebb környezetet nyújtják az informatikai műveletek támogatásához és kezeléséhez, beleértve a blockchain hálózatokat. Ezeken a szervereken keresztül intézik a világ hitelkártya tranzakcióinak 87 százalékát éves szinten, így közel nyolc trillió dollárnyi pénzforgalom lebonyolításához jelentenek informatikai hátteret. Emellett a rendszerek évente 29 milliárd ATM tranzakciót kezelnek napi körülbelül 5 milliárd dollár értékben. Nem csak pénzügyi műveletekhez nyújtanak azonban támogatást ezek az eszközök: a repülővel utazók szintén a mainframe szerverek segítségével járhatják be a világot, hiszen azok évi négy milliárd repülőjárat forgalmának irányításában játszanak kulcsszerepet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: Origóban a fenntarthatóság és a CSR

hét ápr 16 , 2018
A Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági jelentését a Deloitte Zöld Béka Díj közép-európai döntőjében különdíjjal jutalmazták április 12-én, Varsóban. A régió legjobbja a CEMEX (Lengyelország) lett, a 2018-ban első alkalommal kiírt „Legjobb integrált jelentés” kategóriában pedig az Orlen Group (Lengyelország) vehette át az elismerést. 2017 novemberében a Magyar Telekom Csoport már […]