Belépett az EFISZ-be a Capsys

A CAPSYS Informatikai Kft. (Capsys) csatlakozásával tovább bővült az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) tagjainak száma. A Capsys egy olyan b2b szoftverfejlesztő vállalat, amely a legnagyobb hazai pénzintézetek azonnali fizetések rendszeréhez való csatlakozásához való felkészülésében oroszlánrészt vállalt, így minden bizonnyal értékes tapasztalatokkal jarul majd hozzá az EFISZ szakmai tevékenységéhez — olvasható a szövetség közleményében.

A Capsys ügyvezetői Erdély Miklós és Szeles Zoltán, akik a pénzügyi szolgáltató cégek korábbi vezetői. Erdély Angliában folytatott pénzügyi és informatikai tanulmányai után különböző vezető pozíciókat töltött be pénzügyi intézményeknél az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Visszatérése után a Hypo-Securities Hungária Rt. élére nevezték ki mint vezérigazgató. Szeles a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem után a Deloitte & Touche cégnél kezdett dolgozni vezetői tanácsadó pozícióban. Innen a Procent Befektetési Rt-hez csábították, ahol vezérigazgató helyettesi pozíciót töltött be és tagja volt az igazgatótanácsnak. Karrierjével párhuzamosan folytatta a tanulmányait és MBA fokozatot szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. A Capsys cég alapjait a Procent Befektetési Rt.-nél fektette le: csapatával közösen egy új lakossági értékpapírkereskedői rendszert terveztek, a Zeus rendszert. A kifejlesztett megoldást a Capsys Informatikai Kft.-be apportálták és önálló termékként kezdték meg a marketingjét. Az új céget 1998-ban jegyezték be és 2000-ben kezdte meg az önálló működését. Szeles és kollégái még abban az évben megvásárolták a céget, amelyet azóta önálló cégként üzemeltetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2020 után is dinamikus növekedést tervez a 4iG

csü márc 12 , 2020
Kimagaslóan eredményes évre számít a 4iG Nyrt., mivel jelenleg 23 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkezik – tette közzé az informatikai társaság. Összehasonlításképpen közölték, hogy a 2019-re vonatkozó szerződéskötés értéke az előző év februárjában 11 milliárd forint volt. A tájékoztatás szerint a 4iG célja, hogy a következő két évben a magyar informatikai […]
Dolláreső