Bejelentették: készül a nemzeti sportinformációs rendszer… 2011 óta

Szabo-Tunde-EMMIA jövő év végén megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer (nsr) – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Szabó Tünde elmondta: az adatbázis tartalmazza például a hatezer sportszervezet, a 16 ezer sporttal foglalkozó civilszervezet, 430 ezer sportoló, 15 ezer edző, sportoktató adatait, és bárki információhoz juthat majd a segítségével a sportolási lehetőségekről. Az államtitkár szerint ma már elengedhetetlen, hogy a sporttal kapcsolatos óriási adathalmazhoz, az információkhoz megbízható forrásból, egy helyről, sportszakmailag és jogilag rendszerezett, áttekinthető formában hozzáférjenek a felhasználók.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos azt hangsúlyozta, hogy a sport világszerte nagy ütemben digitalizálódik, és ebből nem maradhat ki Magyarország sem. A “sport közös csodánk” és valamilyen módon valamennyi magyar polgárt megérinti – fogalmazott. A Digitális jólét program – azon túl, hogy az internethasználat és a digitális írástudás terjesztését célozza – tartalomfejlesztési funkciót is betölt. Ennek része a nemzeti sportinformációs rendszer, amely növelni hivatott a sportolási kínálatot és kedvet. Segítségével online lehet majd nevezni versenyekre, ki lehet választani edzőket oktatókat, rá lehet keresni sportlétesítményekre, és a rendszer a sport valamennyi területét támogatja azzal, hogy gyorsan, könnyen juthatnak adatokhoz a sportesemények szervezői, a sportolók, de a magánemberek is — mondta a miniszterelnöki biztos. A rendszer segítségével egy bíró azt is meg tudja nézni, hogy egy csapat tagjainak van-e a megfelelő sportorvosi igazolásuk, érvényes nevezésük – hozott példát az előnyökre Deutsch.

Jó munkához idő kell
NSRA Magyar Rúdtánc Egyesület honlapján találtunk egy képet a Nemzeti Sportinformációs Rendszer béta változatáról. Ennek tanúsága szerint a rendszert minimum 2011 novemberében elkezdték fejleszteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hét éve először csökkent a Microsoft forgalma

pén júl 22 , 2016
A Microsoft pénzügyi éve negyedik negyedévében 22,6 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert, két százalékkal nagyobbra az egy évvel korábbinál. A működési eredmény három százalékkal 6,2 milliárd dollárra csökkent, a nettó nyereség nyolc százalékkal 5,5 milliárd dollárra emelkedett. A tőzsdei mérlegbeszámolók szabályai szerint (GAAP) készített jelentésben a Microsoft bevétele 20,6 […]
Dolláreső

Friss, ropogós