Bartolits: a jövő megismerésére törekszünk

Bartolits-IstvanA Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) főosztályvezetője nagyon ambiciózus tervnek tartja azt a kormányzati törekvést, hogy három-öt év múlva minden háztartásban elérhető legyen a másodpercenkénti harminc megabites sávszélességű internet. Bartolits István, a médiahatóság technológiaelemző főosztályának csütörtökön dr. Magyari Endre-díjjal kitüntetett vezetője egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az a feladatuk, hogy kövessék az olyan új technológiákat, mint például az ötödik generációs mobilrendszer, vagy a “jövő internete”.

A szakember szerint, előre látni kell a fejlődés irányát ahhoz, hogy mind a technológia, mind a szabályozás később megfelelően tudja majd kezelni. Erre említette példaként a minden háztartásban bevezetendő internetet, amihez – szavai szerint – előre látni kell, hogy milyen technológiával és milyen módon lehet majd elérni. Bartolits – felidézve a hírközlés történetét – arról is beszélt, hogy bizonyos ötletek már korábban megszülettek, csak azokkal megelőzték korukat, mert a korabeli technológiával még nem lehetett megvalósítani őket. Példaként említette, hogy a digitális távközlés alapjait egy angol mérnök már 1932-ben szabadalmaztatta, “csak éppen nem lehetett megépíteni a berendezést az elektroncsövek kezdetleges világában”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sikeresen mutattak be egy új magyar innovációvédelmi szoftvert

hét máj 18 , 2015
Hamisításokat leleplező innovációvédelmi szoftverével nagy sikerrel mutatkozott be a Nemzetközi Védjegy Szövetség (International Trademark Association – INTA) kaliforniai kongresszusán egy magyar szabadalmi és védjegy iroda – közölte a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület az MTI-vel. A Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft. 150 ország tízezer védjegy és szabadalmi […]

Friss, ropogós