Bársony: ilyen még nem volt

Bársony Péter it-szakértő szerint egyedülálló lehet az amerikai technológiai cégek elleni hackertámadás, amelyet mikrochipek beépítésével hajthattak végre.

Sajtóhírek szerint mikrochippel kémkedhetett a kínai titkosszolgálat nagy amerikai technológiai cégeknél. A szakértő elmondta: a különböző internetes csalások célja eddig a végfelhasználó volt, vagy azok a számítógépek, amelyeket használ. Ez a támadás teljesen egyedülálló, mert a gyártáskor került fel egy olyan mikrochip a szerverre, amely nem oda való – mondta. Ennek az a feladata, hogy hátsó bejáratot nyisson a szerveren. Jelezte: ezt a gyárban helyezhették el, és javarészt Kínában gyártják a szerverek alaplapjait. Közölte: harminc nagy amerikai vállalatot érint ez a botrány a hírek szerint, köztük az Apple-t és az Amazont, de a cégek tagadják, hogy tőlük kikerültek volna személyes adatok. A szerver összeszerelve érkezik egy dobozban és annyi alkatrész van benne, hogy “első ránézésre nem derül ki” egy ilyen beavatkozás – mondta Bársony. Megjegyezte: nehezebb lett volna megtalálni ezt az eszközt, ha egy meglévő chip tokozásán belül helyezik el. Mivel különálló alkatrészt használtak, “előbb-utóbb biztosan bukás a vége” egy ilyen akciónak – tette hozzá. Valószínűleg az lesz a megoldás az ilyen hackertámadások kiszűrésére, hogy a gyárba be kell építeni egy független minőségbiztosítási szervet – közölte Bársony.

Next Post

Internyet: Ukrajna orosz beavatkozástól tart

pén okt 19 , 2018
Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetője ülésre hívta össze a kiberbiztonsági koordinációs központot, amelyen elrendelte a választási informatikai rendszer kiberbiztonságának fokozott biztonsági módba helyezését – közölte a az RNBO sajtószolgálata. Turcsinov az ülésen hangsúlyozta: alapos ok van azt feltételezni, hogy az orosz vezetés bármi áron megpróbálja […]
orosz kém

Friss, ropogós