Barion: nyereséges még sosem volt, de egyre több a partnere

Barion vezérek: Biro és KissAz év első tíz hónapjában másfélszeresére növelte e-kereskedelmi partnereinek számát a Barion a 2019-es évhez képest, melynek eredményeként a társaság online fizetési rendszerét már több mint 9 ezer magyar és közel ezer külföldi internetes áruház használja. A elektronikus fizetési megoldásokat fejlesztő és üzemeltető cég a közleményében azt írja, hogy az online fizetéseknél használatos Barion tárcát is egyre többen veszik igénybe, a felhasználók száma a 300 ezres határt súrolta október végén. “Az e-kereskedelmi forgalom a továbbiakban is emelkedni fog, hiszen egyre több árutípus lesz elérhető az interneten, rengeteg hagyományos kereskedő nyit az online értékesítés irányába. A jelenlegi helyzet maradandó változásokat hozhat a fizetési szokásokban, várhatóan kulturálisan egyre elfogadottabbá válnak a készpénzmentes fizetési módok itthon is” — véli Kiss Sándor, a Barion Payment Zrt. vezérigazgatója, aki korábban azt fontolgatta, hogy cége elhagyja az országot.

Növekvő veszteség
A tavaly 25 főt foglalkoztató fintech cég jelenleg Magyarországon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában is aktív. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Barion Payment Zrt. tavaly 322,68 millió forintos nettó árbevételt ért el az előző évi 160,27 millió forint után. Eredménye így is negatív volt, a 2019. évet 218,7 millió forint üzemi szintű veszteséggel zárta a 2018-as 163,1 millió után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A koronavírus hatása a telefon- és internethasználatra

ked nov 24 , 2020
Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az sms-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentéséből. A jelentés szerint 2020 első fél évének legnagyobb változása, hogy a koronavírus-járvány és […]
telefon

És még ez is...