Barion: nem durrant, csak pukkant az Apple Pay

ApplePayAz Apple mobilfizetési megoldását az egész szakma várta, azonban nem durrant akkorát, mint lehetett volna. Az Apple Pay tulajdonképpen nem más, mint egy szokványos bankkártya virtualizáló megoldás, amiből már jó néhány van a piacon. Az Apple minapi bejelentésével nem merte meglépni az igazi forradalmasítást, inkább a szokványos utat választotta; olyan fizetési megoldást készített, amely nem leváltja az elavult és drága bankkártya rendszereket, hanem csak elfedi azokat. Kívül olyan szép, mint egy iPhone, de belül kőkorszak.

Az Apple Pay az iPhone 6-oshoz van kötve, azaz az Android és más készülékekkel nem működik, sőt a régebbi iPhone-okkal sem. Elfogadáshoz drága POS terminál kell, és a fizetéshez a telefonunkkal tapizni kényszerülünk a POS terminált. Egymásnak sem tudunk pénzt küldeni, így ha például kölcsön akarunk kérni, marad a múlt évezred technológiája, a banki átutalás, díjakkal és illetékkel. Az első engedéllyel rendelkező hazai e-pénzkibocsátó Barion csapata többet várt az Apple Pay-től — áll a társaság közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Változik az Adobe üzletpolitikája: a nyertes a Trans-Europe

csü szept 18 , 2014
Októbertől változtat közép-európai üzletpolitikáján az Adobe, amely jelentősen érinti a disztribúciós stratégiát is. Itthon az elmúlt években több céggel működtek együtt, mostantól viszont újra a Trans-Europe Kft. lesz az egyedüli hivatalos magyarországi Adobe disztribútor. “Nagy örömünkre szolgál, hogy az évtizedek óta tartó szakértő és elkötelezett disztribútori együttműködésünk az Adobe-val újra […]
felhő