Balog szerint a digitalizálással XXI. századi rendszerré válik az egészségügy

1

A gyógyítást és a gyógyulást is érezhetően gyorsabbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá tevő, XXI. századi rendszer indul el az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) november elsejei bevezetésével – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere egy napokban megrendezett konferencián. Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy az első szakaszban, november elsejétől a háziorvosok, a közfinanszírozott szakrendelők, a kórházak és a gyógyszertárak csatlakoznak a rendszerhez, jövőre pedig a mentőszolgálat és az összes magánszolgáltató, majd 2019-ig a megelőző öt év adatait digitalizálják, hogy a gyógyítás folyamatának bármely pontján elérhessék azokat a szakemberek. Pintér Sándor, az informatikai fejlesztésekért felelős Belügyminisztérium vezetője a tanácskozáson kijelentette: az EESZT működőképes, működni fog november 1-jétől, és mindenkinek – legyen az orvos vagy beteg – előnyére válik majd.

One thought on “Balog szerint a digitalizálással XXI. századi rendszerré válik az egészségügy

  1. Birom, hogy mindig azt hallom mi lesz majd, de hogy a mai gondok megoldásáért mit tesznek azt sose látni. Nyilván, ha nincs mit, nem is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezért zarándokolnak a népek a Jóbarátok miatt a Central Kávézóhoz II.

szo okt 28 , 2017
Kiderült, hogy miért zarándokolnak el sokan a Jóbarátokból ismert Central Kávézóhoz, vagy mi okozhatja a töretlen népszerűségét a gazdagréti Szomszédok panelházainak, ám az Invitel sorozatszakértője, Hermann Veronika elárulja a jó lokáció választás titkát. Az utóbbi időben megnövekedett a turizmus Észak-Kalifornia festői partvidékén, ahol az HBO legújabb sikersorozata, a Hatalmas kis […]

Friss, ropogós