Bakival indult a nagy nemzeti netkonzultáció

Deutsch-TamasKisebb hibával indult a nemzeti Internet Konzultáció első szakasza. Az internetkon.hu weboldal, mint az origo írja lejárt biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezett. Az Internet Explorer alatt “nem megbízható”, Chrome-nál “lejárt” tanúsítványra, és átverési vagy adatlopási kísérletre kaptak figyelmeztetést azok, akik az indulása után elég gyorsak voltak. A probléma technikai jellegű: tanúsítványhibák olyankor fordulhatnak elő, amikor probléma van a tanúsítvánnyal, vagy a kiszolgáló tanúsítványhasználatával, jellemzően akkor, amikor a szerver a saját ingyenes tanúsítványát használja, amelyet a böngésző az első használatkor nem tud érvényesnek elfogadni. Ezen kívül akkor is előfordulhat a hiba, ha az ügyfélszámítógép (jelen esetben az origo munkatársának) órájának dátum- és időbeállítása későbbi, mint a webhely SSL-tanúsítványának lejárati dátuma. A hibát egyébként gyorsan elhárították.

Az első szakaszban, a konzultáció felelőse, Deutsch Tamás azt kéri, hogy február 3. és március 26. között az internetkon.hu-n javasoljanak konkrét kérdéseket az internettel kapcsolatban. Olyanokat, amelyeket fontosnak tartanak, és amelyekről érdemesnek vélik majd megkérdezni a magyarok véleményét az InternetKon második szakaszában, májusban, júniusban és júliusban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Törvénnyel tiltanák meg az internetadó bevezetését

sze febr 4 , 2015
Az egyik ellenzéki párt független képviselői olyan törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amelyik megtiltaná az internet bármiféle megadóztatását – jelentette be a párt szóvivője. Gréczy Zsolt azt mondta, miután a kormány “látványos visszavonulót fújt” az internetadó ügyében, a miniszterelnök Deutsch Tamás EP-képviselőt kérte fel, hogy szervezzen meg egy nemzeti konzultációt […]