Bajok vannak Hillary Clinton e-mailjei körül

Hillary-ClintonVizsgálja az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azoknak az eszközöknek a biztonságosságát, amelyeken Hillary Clinton magán elektronikus leveleit tárolták abban az időben, amikor az Egyesült Államok külügyminisztere volt – írta szerdai számában a The Washington Post című napilap. Az FBI érdeklődését az keltette fel, hogy a titkosszolgálatok főellenőre júliusban jelezte az igazságügyi minisztériumnak: nem kizárt, hogy kényes információk kerülhettek illetéktelenekhez azáltal, hogy Clinton nem a kormányzati levelezési rendszert, hanem a saját szerverét használta kommunikációra.

A washingtoni lap kiderítette, hogy a Chappaquába telepített szervert Clinton eredetileg a 2008-as elnökválasztási kampánya idején használta. A gépet akkor helyezték üzembe, amikor a volt first lady a diplomáciai tárca vezetésének átvételére készült. Annak a komputernek a helyébe állították be, amelyet korábban Bill Clinton használt, abból a megfontolásból, hogy egy aktív kormánytagnak nagyobb kapacitású számítógépre van szüksége. A gépet Clinton stábjának informatikusai tartották karban, akiknek különleges biztonsági képesítésük nem volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kettő az egyben: jön az Acer Aspire Switch 11 V

pén aug 7 , 2015
Nemrégiben adta hírül az Acer, hogy újraértelmezik az Aspire Switch sorozat kettő az egyben notebook vonalat, konkrétan a Switch 11 V 11.6 coll képátlós modellt, amelybe az Intel Core-M ventillátor nélküli processzora került. Az Acer szerint az újratervezett Aspire Switch sorozat kiemelten hangsúlyozza hibrid mivoltát, munka és játék téren egyaránt. […]

Friss, ropogós