Bajban az okostelefon-gyártók

okostelefon-gyártásAz okostelefonok globális kiszállítása 14,6 százalékkal, 268,6 millióra csökkent az első negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest. Az International Data Corporation (IDC) legfrissebb jelentése szerint az eladások visszaesése meghaladta az elemzőcég korábbi, 12,7 százalékos várakozását. Az okostelefonok kiszállítása már a hetedik negyedévben csökkent, elsősorban a gyenge kereslet, a magas infláció és a bizonytalan gazdasági kilátások miatt. Ezen felül számos régióban továbbra is magasak a termékkészletek, bár ezen a téren javult a helyzet az elmúlt fél évben. Az idei első negyedévben Kínában 12 százalékkal, az Egyesült Államokban 11,5 százalékkal, Nyugat-Európában 9,4 százalékkal csökkent az okostelefonok szállítása a tavalyi első negyedévvel összevetve. A feltörekvő piacokon még ennél is nagyobb, 17-20 százalék közötti volt a visszaesés.

A dél-koreai Samsung Electronics kiszállításai 18,9 százalékkal estek a március végével záródott három hónapban, de 22,5 százalékos globális részesedésével megőrizte piacvezető helyét. Egy éve a piaci részesedése nagyobb, 23,7 százalék volt. A második helyen álló amerikai Apple Inc. kiszállításai szintén csökkentek, 2,3 százalékkal, részesedése a világpiacon azonban 18 százalékról, 20,5 százalékra emelkedett. A harmadik Xiaomi kiszállítása erőteljesen, 23,5 százalékkal esett a tavalyi első negyedévvel összevetve, piaci részesedése pedig 12,7 százalékról, 11,4 százalékra zsugorodott. A negyedik OPPO kiszállításai 6,7 százalékkal csökkentek, viszont a piaci részesedése a tavalyi első negyedévi 9,3 százalékról, 10,2 százalékra nőtt. Az ötödik a vivo lett, amelynek a kiszállítása 18,8 százalékkal csökkent, piaci részesedése pedig nyolc százalékról 7,6 százalékra zsugorodott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Darknet: Százakat vettek őrizetbe

sze máj 3 , 2023
Közel háromszáz embert őrizetbe vettek, készpénzt, kábítószert, kriptovalutát és fegyvereket is lefoglaltak a darkneten végzett SpecTor kódnevű művelet során. Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, a hágai székhelyű Europol tájékoztatása szerint az osztrák, a francia, a német, a holland, a lengyel, a svájci, a brazil, a brit és az amerikai […]
Darknet

És még ez is...