Bajban a kanadai hírszerzés

Anonymous-hackerA Kanadai Biztonsági Hírszerző Szolgálat (CSIS) tevékenységére vonatkozó dokumentumot szivárogtatott ki a sajtónak az Anonymous elnevezésű internetes kalózcsoport, miután a megítélése szerint a kanadai szövetségi rendőrség nem járt el megfelelően az egyik szimpatizánsa halálának tisztázásának ügyében. Az iratból az derült ki, hogy a CSIS-nek, az észak-amerikai ország fő hírszerző szervének nemcsak Washingtonban, Londonban és Párizsban van külföldi képviselete, ahogy azt korábban hivatalosan tudni lehetett, hanem a szolgálat huszonöt országban állomásoztat embereket. Több állomás “fejlődő országokban és/vagy instabil környezetben” található.

Az Anonymous közzétett egy videót is, amelyben azt állítja, hogy a jelhírszerzésre szakosodott Kanadai Kommunikációbiztonsági Intézmény (CSE) Stephen Harper kanadai miniszterelnök utasítására megpróbált Barack Obama amerikai elnök után kémkedni. Az Anonymous újabb leleplező dokumentumok közzétételét helyezte kilátásba. A csoport azért lendült akcióba, mert július folyamán korábban Brit Columbia tartományban rendőrök lelőtték az egyik szimpatizánsát, James McIntyre-t és a “hacktivisták” szerint a szövetségi hatóságok a felelősöket nem tartóztatták le. A 48 éves tányérmosó McIntyre Dawson Creekben egy tervezett vízerőművel kapcsolatos közmeghallgatás helyszíne előtt vesztette életét. A hivatalos verzió szerint a maszkot viselő férfi nem engedelmeskedett a rendőröknek és egy kést is elővett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lejtőn a táblagéppiac

pén júl 31 , 2015
A második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest hét százalékkal, az első negyedévihez képest pedig 3,9 százalékkal 44,7 millióra csökkent a világpiacon értékesített táblagépek száma az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat szerdán közzétett negyedéves felmérése szerint. Az eladott készülékek számának csökkenése mellett a piaci szereplők részesedésében […]