Babales program a Szent János Kórházban

Öt kamera segítségével az interneten keresztül is láthatják inkubátorban fekvő koraszülött gyermeküket a szülők előre egyeztetett időpontban a Szent János Kórházban elindult Babales program keretében – közölte az intézmény koraszülöttrészlegének vezető főorvosa.

Tory Vera azt mondta, minden tizedik újszülött koraszülöttként jön a világra, sokszor csak 400-500 grammal születnek, és hónapokat töltenek inkubátorban. A program segítségével ebben az időszakban a családtagok az inkubátor tetejére szerelt sterilizálható kamera segítségével is figyelhetik gyermeküket – tette hozzá. Jelenleg öt kamera van, de ezekkel – elmondása szerint – ki tudják elégíteni az igényeket, mert áttehetők az egyik helyről a másikra. A tesztidőszak alatt 51 családnak ajánlották fel ezt a lehetőséget, és a legtöbben “távoli ölelésként” élték meg a Babalest – fogalmazott a főorvos. Kitért arra is, anonim babamentő inkubátort is kihelyeztek, amelyre szintén kamerát szereltek fel, hogy azonnali ellátást tudjanak nyújtani az otthagyott gyermekeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Cisco Meraki bemutatta a Meraki Go-t

szo szept 22 , 2018
A Meraki Go révén a kisvállalkozások egy könnyen használható alkalmazás segítségével menedzselhetik wifi hálózataikat. A lépésekre lebontott útmutatót követve a felhasználók percek alatt beállíthatják a wifi hálózatot. A megoldás lehetővé teszi a boltoknak, éttermeknek, kávézóknak, hogy szétválasszák a vállalkozás és a vendégek által generált adatforgalmat, így biztonságban tudhatják céges adataikat. […]
Cisco

Friss, ropogós