Azonnal vegye el a gyerktől a telefont: Quasimodová változhat

QuasimodoPúposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja előtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint. Akár már a hétéveseknél is kialakul az egészségtelen háti görbület, amelyet a szakember telefonnyaknak nevez. A veszély nagyságára az esetek számának növekedése hívja fel a figyelmet — mondta James Carter új-dél-walesi gerincspecialista orvos.

„Az utóbbi két évben kezdődött a növekedés, mindenekelőtt kisiskolásoknál és tizenéveseknél. Azért hívom telefonnyaknak, mert akkor alakul ki, amikor valaki hosszú ideig ül előrebukó fejjel, telefonjára vagy tabletjére meredve. A normális gerincgörbület ellentéte, púp alakul ki náluk, ami gyakran idéz elő fej-, nyak-, váll- és hátfájást” — magyarázta a szakember. Hozzátette, minden második páciense, akinél ezt a problémát fedezi fel, gyerek vagy tinédzser. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a telefon miatt kialakuló púposság nemcsak gerinckárosodáshoz, de szorongáshoz és depresszióhoz is vezethet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csodás dizájner tokok a Samsung csúcskészülékeihez

szo okt 17 , 2015
A Samsung Electronics az Opening Ceremony-val együttműködve egy különleges kiegészítő kapszulakollekciót mutatott be. A „Stylish Cover” és “Battery Pack” fantázianevű dizájntokok a Samsung Galaxy S6 edge+ és a Galaxy Note 5 készülékeknek kölcsönöz vadonatúj, stílusos külsőt. Az egyik telefontokon absztrakt gepárdminta jelenik meg meleg narancs, barack, és pink árnyalatokban, míg […]
Samsung

És még ez is...