Az utazók ötöde esik csapdába

rp_JevgenyijKaszperszkij-300x783.jpgAlighogy leszálltunk a repülőről, már tűkön ülve keressük a lehetőséget, hogy internetkapcsolatra tegyünk szert. A Kaspersky Lab kutatása szerint utazásaink során türelmetlenségünk gyakran arra sarkall, hogy nem biztonságos wifi hálózatokra kapcsolódjunk, ezzel pedig komoly veszélybe sodorjuk az adatainkat. Az eredmény rávilágított, hogy sok utazó kényszerül nyílt és nem biztonságos wifi hálózatokhoz csatlakozni, mert rengeteg utazási információt – például térképeket, foglalási visszajelzéseket – online tárolnak. Sokan pedig a roamingdíjaktól tartva, inkább vállalják a kockázatot.

A könnyelműségnek komoly ára van: az utazók mintegy ötöde (18 százalék) esett kiberbűnözők csapdájába utazása alatt, míg fizikai bűnténnyel csupán haz százalékuk találkozott. “Rengeteget utazom, évente több mint százszor repülök valahova különböző üzleti tárgyalások miatt. Természetesen számomra is égető kérdés az internetkapcsolat megléte, ezért sokszor használok nyilvános Wi-Fi elérést. Az első dolgom általában, hogy rácsatlakozzak egy VPN-re, ez az egyik legjobb óvintézkedés, amit ajánlok mindenkinek, egy megbízható biztonsági megoldás mellett” – mondta Jevgenyij Kaszperszkij, a Kaspersky Lab ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Készítsen a csemete magának 3D-s játékot: elképesztő mi várja a gyerekeket a nyári táborokban IV.

pén júl 8 , 2016
Az iskolaszünet alatt egy gyermek sem akar tanulásról hallani. De új ismereteket szerezni nemcsak tankönyvekből lehet, hanem játékosan, nyári táborokban is. Összeállításunk azoknak a szülőknek kínál különleges megoldásokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik később is jól hasznosítható ismeretekkel gazdagodjanak a nyári táborokban, és érdeklődnek a programozás iránt. Logiscool, saját 3D-s játékokkal […]

Friss, ropogós