Az újpesti vagyonkezelő a GriffSoftot választotta

kézfogásA GriffSoft Informatikai Zrt. nyerte az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárásban lefolytatott tenderét. A Forrás-SQL/KGR rendszer beszerzés integrált ügyviteli rendszer bevezetése, oktatása és fejlesztése címmel kiírt beszerzés összértéke 44,5 millió forint lett. A Forrás-SQL/KGR rendszert hetven fő fogja használni, s a főkönyvi alrendszert, a pénzügyi-számviteli analitikák modult, a tárgyi eszközök analitika modult, az ingatlanhasznosítási modult, az ügyfélszolgálati modult és a követeléskezelő modult vezetik be. Az összeg a felhasználók oktatását is tartalmazza.

A választás azért esett a GriffSoft megoldására, mert az elvárt igényeket kivétel nélkül teljesíti. A kiválasztott Forrás-SQL/KGR rendszer nem nyílt forráskódú szoftver, a kizárólagos jogaival a Zrt. rendelkezik. Az ajánlatkérő a GriffSoftot a felhívás megindítása előtt hivatalos formában nyilatkozattételre kérte fel, annak érdekében, hogy mondjon le a szoftverhez kapcsolódó kizárólagos jogairól. A nyilatkozatételében a GriffSoft Zrt. fenntartotta a Forrás-SQL/KGR rendszerhez kapcsolódó kizárólagos jogait, egyben jelezte, hogy a szoftver licenchez az Ajánlatkérő milyen módon juthat hozzá.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a GriffSoft között 2013-ban kötött szoftverhasználati szerződés értelmében ugyanis a GriffSoft ingyen átadta a szoftver licencét a KIFÜ részére. A KIFÜ az ügyviteli rendszer korlátlan felhasználói jogával rendelkezik, és térítésmentesen átadhatja a rendszer terméket az önkormányzatok, vagy önkormányzati tulajdonú cégek részére. Ajánlatkérő a KIFÜ-től licenc átadás-átvételi szerződéssel megszerezte a „Forrás rendszer” licenc jogait, ezért “csak” a szolgáltatásokért, a bevezetésért és az oktatásért kell fizetnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.