Az új Watson-központ sem Magyarországon lesz

watsonMünchenben hozzák létre Európában az IBM első Watson-innovációs központját. Az új főhadiszálláson ezer fejlesztő, tanácsadó, kutató és tervező dolgozik majd, innovációs laborként az adatok feldolgozásával foglalkozó kutatók, mérnökök és programozók együttműködése emeli új szintre a hálózati technológiákat. A müncheni központ – amely az utóbbi húsz év legkomolyabb európai IBM-beruházása – nyolc globális fejlesztő központ munkáját hangolja majd össze.

„A dolgok internete hamarosan a legfontosabb adatforrássá válik, a begyűjtött információnak azonban közel kilencven százalékát egyelőre nem tudják felhasználni a vállalatok vagy a kutatók. A Watson lehetővé teszi a vállalatok, kormányzatok és egyének számára az adatok valós idejű felhasználását, illetve a korábban begyűjtött számok összehasonlítását, a mély összefüggések felfedezését. A korrelációk gyakorlatilag végtelen száma és eddig nem látott összefüggései hatalmas hasznot hozhatnak nemcsak az üzleti életben, de a társadalom egésze számára is” – mondta Harriet Green, az IBM Watson IoT és Education vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A vásárlók egyre kevésbé hűségesek

ked dec 22 , 2015
A Xerox felmérése szerint a vásárlók több mint a fele (51 százalék) tökéletesen elégedett azzal, ha a technológiai, szórakoztatóelektronikai és telekommunikációs eszközparkja egyetlen márka termékeiből áll össze. Ugyanakkor a válaszadók mindössze 37 százaléka gondolja úgy, hogy ez 2025-ben is így lesz. A kutatásból kiderül, hogy a felhasználók negyven százaléka már […]
Kiskereskedelem, kosár