Az új szoftver jó hatással van az adóra

forintA társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [Tao. tv.] 7. § (1) bekezdés zs) pontja szerinti rendelkezés kiegészítése következtében az immateriális javakon belül – 2014.01.01-jei hatállyal – kiterjed a kedvezményre jogosító eszközök köre a korábban még használatba nem vett szoftvertermékek felhasználási jogára is — olvasható a NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának közleményében.

Ennek megfelelően például nemcsak az adózó tulajdonában álló, szerzői jogvédelemben részesülő szoftvertermékek, hanem a szoftvertermékek felhasználási jogának a bekerülési értékével is csökkenthető az adózás előtti eredmény, amennyiben az megfelel az egyéb feltételeknek is, többek között azzal, hogy új, vagyis korábban még használatba nem vett eszközről van szó.

A [-]mínuszos.hu által megkérdezett szakértő szerint ez azt jelenti, hogy a társasági adótörvény, adóalapot csökkentő tételei közül a “zs” pont lehetőséget nyújt arra, hogy amennyiben egy társaság új szoftvert fejleszt, vagy vásárol, akkor az üzembe helyezés évében a bekerülési érték levonható a társasági adó alapjából. Ha a szoftver saját fejlesztés, akkor a kifizetett munkabér és járulékai a szoftver készítésére fordított idővel arányosan vonható le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így irthatod a rusnya Facebook vírusokat III.

pén máj 30 , 2014
Ha már megtörtént a nemkivánt esemény, jó ha tisztában vagyunk mit tehetünk a kór- és károkozók eltávolításának érdekében. Az első lépés ilyenkor, hogy lecseréljük Facebook jelszavunkat. Ehhez be kell jelentkeznünk a közösségi portálra, majd a jobb felső sarokban található beállítások menüre kattintva kezdeményezhetjük a jelszóváltoztatást — javasolják a G Data […]
Facebook

Friss, ropogós