Az Uber megalkudna

Rob-KhazzamAz Uber egy szabályozáspárti cég, nyitott az ezzel kapcsolatos párbeszédre mind a kormányzattal, mind pedig a taxitársaságokkal, mert úgy véli, hogy az általa közvetített szolgáltatás kedvező Budapest számára, és számos gazdasági előnnyel jár – mondta Rob Khazzam, az Uber magyarországi bevezetéséért és működtetéséért felelős vezetője az MTI-nek. Az Uber 2014 novembere óta működik Magyarországon. Telekocsi utazásmegosztó szolgáltatása, az UberX okostelefon alkalmazás valós időben köti össze az autóst az utassal, a fizetés pedig szintén az alkalmazáson keresztül történik. A taxitársaságok és taxis érdekvédelmi szervezetek többször tiltakoztak a szolgáltatás ellen. Mint hangoztatták: míg a taxisoknak és járművüknek szigorú követelményeknek kell megfelelniük, hogy személyszállító tevékenységet végezhessenek, az Uberhez tartozó szolgáltató például nem ad számlát, nincs engedélye és taxiórája, utasbiztosítása, és nem működtet diszpécserszolgálatot sem.

Khazzam az MTI-nek hangsúlyozta: a szabályozásra nem problémaként, hanem lehetőségként tekintenek, mert remélik, hogy így sokan felismerik szolgáltatásuk kedvező hatásait. Az Uber munkalehetőséget biztosít a sofőröknek, és segít megelőzni a városi dugókat, csökkentve a környezetszennyezést – hangsúlyozta a vezető. Hangsúlyozta: Európa több országában hivatásos sofőrjeik is vannak, és több nagyvárosban gondolkodnak arról, hogyan tudják integrálni a városi közlekedésbe az utazásmegosztó szolgáltatókat. A budapesti sofőrök számára vonatkozóan nem árult el pontos számot, csak annyit közölt: tavaly novemberi indulásuk óta 11-szeresére nőtt a számuk, ami jelentősen meghaladja előzetes várakozásaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Jingle a Tinder babérjaira tör

csü ápr 2 , 2015
A fejlesztői szerint alapjaiban írja át a mobilos randizás műfaját a Jingle nevű magyar fejlesztésű alkalmazás. Az app kombinálja a Tinder azonnaliságát az összetettebb netes társkeresők pszichológiai tesztjével. Így az érdeklődési kör és a személyiség alapján értékeli a felhasználókat és megmutatja, hogy a potenciális partnerek mennyire passzolnak össze. A Jingle […]