Az SAP Hungary árbevétele több mint 12 százalékkal nőtt tavaly

SAP felhőAz SAP Hungary alapítása óta a legsikeresebb évet zárta tavaly 48 milliárd forint árbevételével, ami 12,5 százalékkal múlta felül a 2020-as értéket – közölte a szoftverfejlesztő vállalat.

A közleményben kiemelték: a rekord üzleti eredmény egyik fő oka a felhőszolgáltatások iránt megnövekedett kereslet volt; csak ebben a szegmensben több mint harminc százalékkal nőtt a bevétele a társaságnak. Pintér Szabolcs, SAP Hungary egyik ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felhőszegmensben folyamatos fejlődési lehetőséget látnak, és a chiphiány miatt az idei évben is megnövekedett keresletre számítanak ezen a területen. Tavaly minden negyedéves tervüket sikerült túlteljesíteni – jegyezte meg. Arra számít, hogy 2022-ben a folyamatos növekedésnek és “az eddig nem látott keresletnek” köszönhetően a tavalyi eredményt is túlszárnyalják. Globálisan a vállalatcsoport teljes bevétele 2021-ben elérte a 27,8 milliárd eurót (10 256 milliárd forint 356 forintos árfolyammal számolva), ami csupán két százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest. A felhőszolgáltatásokból származó bevétel nemzetközi szinten 17 százalékkal nőtt tavaly.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kidobjuk a mobitelefonunkat, ha elromlik

szo febr 19 , 2022
A magyar felhasználók mindössze ötöde veszi figyelembe a szervizelhetőséget mobiltelefon-vásárláskor – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatásából. A felmérés azt mutatta, hogy bár léteznek a megszokottnál hosszabb élettartamú, újrafelhasznált anyagokból készült, könnyen javítható mobiltelefonok, ezek mégsem tartoznak a legnépszerűbb típusok közé. A legtöbb gyártó a teljesítményt, […]
okostelefon szerviz

Friss, ropogós