Az otthoni munkához gyakran jobb eszközöket használunk, mint a munkahelyen

leitz-otthoni-munka-infografikaEgy friss kutatásból az derül ki, hogy az otthon dolgozóknak gyakran jobb minőségű eszközt használ otthon, mint az irodájában.

Tammy Allen, a Dél-Floridai Egyetem (University of South Florida) pszichológia-professzora szerint az otthonukban dolgozóknak célszerű különálló helyiséget létrehozniuk a munkához, amelynek ajtaja csukva kell(ene), hogy legyen, ha mások is otthon tartózkodnak. A valóság azonban más képet mutat. A Leitz friss felmérése szerint az otthonról dolgozó alkalmazottak több mint felének nincs egy kifejezetten erre a célra elkülönített szobája, amely otthoni irodaként funkcionálna. A megkérdezettek mintegy harminc százaléka a nappalijában vagy étkezőjében dolgozik, ötödük pedig valamelyik hálószobában. Emellett néhányuknál preferált helyszín még a kert és a konyha is.

leitz-otthoni-munka-infografikaA tényleges papírmentes iroda – vagy akár a teljesen digitalizált otthon – egyelőre még csak vízió. A Leitz által megkérdezettek 52 százaléka például még mindig papírról olvas az irodában, 54 százalékuk pedig papírra is ír. A tér tehát nem csupán azt jelenti, hogy van néhány sík felületű négyzetméterünk, amire letehetjük a papírlapokat vagy a laptopot. A mappázás és a raktározás is elengedhetetlen, azonban – annak ellenére, hogy milyen sokan dolgoznak otthonukban – a Leitz felmérése szerint a lakások irodaszer-ellátottsága messze elmarad a munkahelyi irodáétól. A megkérdezettek több mint kétharmada nem csak, hogy nem rendelkezik fiókos szekrénnyel, de még egy olyan fiókja sincs, amelyben munkaanyagait elhelyezhetné.

A Leitz által megkérdezett munkavállalók hetven százaléka fontosabbnak tartja az esztétikumot otthon, mint az irodában, és 73 százalékuk szeretné, hogy a munkafelszerelése passzoljon a lakás dekorációjához. Az új innovatív irodaszerek megjelenése, valamint a BYOD trendjének elterjedése lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy saját maguk vásárolják meg munkaeszközeiket. Ezzel sokan élnek is, többek között ez az oka annak, hogy miért van az emberek többségének eltérő márkájú és sokszor jobb minőségű eszköze otthon, mint az irodájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jogvédők megtámadták az új európai-amerikai adatvédelmi egyezményt az uniós bíróságon

ked nov 1 , 2016
Egy jogvédő szervezet megtámadta az Európai Unió Bíróságán a személyes adatok transzatlanti áramlásának szigorúbb védelmet biztosító új európai-amerikai egyezményt, mindössze két hónappal annak a hatályba lépése után. Névtelenséget kérő források elmondása szerint a Digital Rights Ireland nevű írországi szervezet szeptember 16-i beadványában főként azt sérelmezte, hogy az egyezmény nem tartalmaz […]

És még ez is...