Az oroszok ledöbbentek a teljesen alaptalan vádakon

A Kreml szóvivője határozottan visszautasította kedden a The Intercept elnevezésű amerikai oknyomozó hírportálnak azt az állítását, hogy az orosz katonai hírszerzés kibertámadást indított az amerikai választási bizottságok ellen.

Dmitrij Peszkov szerint a The Intercept vádja nem bizonyított, és érvekkel nincs alátámasztva. “Ezen állításon felül, amely abszolút nem felel meg a valóságnak, semmilyen más információt nem láttunk, és semmilyen érveket nem hallottunk, amelyek alátámasztották volna ezen információ hitelességét. Ennek megfelelően határozottan visszautasítjuk annak a lehetőségét, hogy ez megtörténhetett” — mondta. A The Intercept az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) jelentésére hivatkozva azt állította, hogy néhány nappal a tavalyi amerikai elnökválasztás előtt az orosz katonai hírszerzés (GRU) informatikai támadást hajtott végre legalább egy olyan amerikai cég ellen, amely szavazógépekhez való szoftvert gyártott, továbbá adathalász e-maileket küldött több mint száz amerikai választási tisztviselőnek.

Az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn vádat emelt Reality Leigh Winner, az NSA szerződéses munkatársa ellen, amiért a The Intercept közlésének alapjául szolgáló hírszerzési dokumentumokat szivárogtatott ki. Az orosz szóvivő kedden azt is közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd herceg, szaúdi helyettes trónörökös, védelmi miniszter múlt keddi moszkvai találkozóján nem esett szó Katarnak több más arab országgal kialakult konfliktusáról. Peszkov az orosz szenátorok önálló hatáskörébe tartozónak minősítette azt a döntést, hogy az orosz parlament felsőháza különbizottságot hoz létre az Oroszország belügyeibe való külső beavatkozás kivizsgálására. A szóvivő ugyanakkor valósnak nevezte a problémát, amely ellen ellenlépéseket tesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A QUADRON kft. példát mutat

csü jún 8 , 2017
A QUADRON Kibervédelmi Kft. az SOS-Gyermekfalvak “Segítsetek, hogy tudjunk tovább dolgozni – 3 laptopra gyűjtünk” kezdeményezését támogatva, három új laptopot ajánlott fel. 2017. május 16-án betörtek az SOS-Gyermekfalu irodájába és többek között hat darab laptopot is elloptak. Az Alapítványfelhívást tett közzé “Segítsetek, hogy tudjunk tovább dolgozni – 3 laptopra gyűjtünk” […]
Gulyás Péter QUADRON