Az Oracle figyelmeztette a HR vezetőket

Az Oracle arra figyelmeztette a hr vezetőket a HR Tech World konferencián, hogy a jövőben a hr folyamatok előtérbe helyezése helyett a csapatok teljesítményére gyakorolt hatásukkal igyekezzenek fontosabb szerephez jutni. Az Oracle egy friss felmérés alapján jutott a fenti következtetésre. A kutatás a dolgozói elkötelezettséget alakító tényezőkre képezi le a csapatok viselkedését. Az eredmények alapján négy „elkötelezettségi zónába” sorolták a jellemző viselkedésformákat,

• Az elkötelezettség zónája („Zone of Engagement”): Az ide tartozó csapatok hatékonyan és proaktívan dolgoznak a problémák megoldásán, valamint pozitívan állnak hozzá a közös munkához.
• Az elszakadás zónája („Zone of Disengagement”): Az ide tartozó csapatok nem termelékenyek, tagjaik a rendszer áldozatainak tekintik magukat, és sokszor az önálló munkát részesítik előnyben a közös munkával szemben.
• A látszólagos elkötelezettség zónája („Zone of Pseudo-engagement”): Ezek a csapatok produktívak, tagjaik azonban a saját érdekeiket helyezik előtérbe. Elsősorban saját maguk szeretnének jó színben feltűnni a feletteseik előtt, semmint hozzájárulni a csapat mint egység sikeréhez.
• Az elégséges elkötelezettség zónája („Zone of Contentment”): Az e kategóriába sorolt csapatok képességeikhez mérten minimális teljesítményt nyújtanak. Fő szempontjuk nem az, hogy erőfeszítésekkel vagy új ötletekkel mozdítsák elő az üzleti fejlődést, hanem hogy „elégedetten” térhessenek haza a nap végén.

„Bár a vállalatok vezetősége folyamatosan hangoztatja a HR fejlődésének szükségességét, számos HR csapat nem lépett még ki abból a komfortzónából, amelyet a támogatási feladatok teljesítése jelent. Ezek a feladatok továbbra is kulcsfontosságúak, azonban nincs szerepük a marketingkampányok sikerében, nem növelik az értékesítési eredményeket, és más bevett mércével mérve sem járulnak hozzá a vállalat sikeréhez. A HR szakembereknek az integrált HR rendszerek lehetőségeire támaszkodva ki kell lépniük a komfortzónájukból, és az egyes üzletágakkal szorosan együttműködve hozzá kell járulniuk az elkötelezett, produktív csapatok építéséhez” — jelentette ki Andy Campbell, az Oracle HCM-stratégiai igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egy hónap ingyen NatGeoval a UPC Direct előfizetőknek

csü nov 2 , 2017
ShareTweetPinShareA UPC Direct előfizetők egy teljes hónapig, október 31. és november 30. között élvezhetik a különböző dokumentumfilmeket és történelmi sorozatokat a NatGeo csatornán. A National Geographic a 68-as csatornahelyen érhető el, a National Geographic HD a 119-es csatornahelyen. Ezek a csatornahelyek az automatikus hangolást biztosító vevőkészülékekre érvényesek. A saját vevőkészülékkel […]
televizio, tévé

És még ez is...