Az Opus Global és a Konzum többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben

Az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött.

A tőkepiaci szabályoknak megfelelve a tranzakció során összehangoltan eljáró felek a 15 napos törvényi határidőn belül nyilvános vételi ajánlatot tesznek a tőzsdén jegyzett informatikai holdingvállalat, a 4iG valamennyi részvényese számára. A cégek tájékoztatása szerint két egymást követő tranzakcióval szerez többségi befolyást az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum két magántőkealapja együttesen a 4iG Nyrt. fölött. A tranzakció első lépéseként az Opus Global Nyrt. tőzsdén kívüli jogügyletekkel 9,95 százalékos tulajdont szerzett a 4iG Nyrt.-ben, ezzel 10,21 százalékos befolyásra tett szert. A Konzum PE Magántőkealap a 4iG részvényeinek a 22,75 százalékával rendelkezik, ezzel befolyásának mértéke 23,35 százalék. Az összehangoltan eljáró befektetők így jelenleg 33,57 százalékos befolyással rendelkeznek a felvásárolni kívánt társaságban, amelyre tekintettel vételi ajánlatot kötelesek tenni az informatikai vállalat minden részvényese számára.

Az ügylet második lépése a nyilvános vételi ajánlat, amelynek lezárásához és a tényleges befolyásszerzéshez a Magyar Nemzeti Bank, mint felügyelet jóváhagyásán túl a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélye is szükséges. A nyilvános vételi ajánlattal, továbbá egyéb jogügyletek teljeskörű lezárásával az Opus Global Nyrt. legalább 14,15 százalékos, a Konzum PE Magántőkealap 12,94 százalékos, míg a Repro I. Magántőkealap 23,16 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az Opus Global Nyrt. szerdán azt is közzétette, hogy a nyilvános ajánlattételi szakaszt követően a 4iG menedzsmentjének hozzájárulásával tőkeemelésre készül az informatikai vállalatnál. Az ügylet során az Opus a banki informatikai szolgáltatásokat nyújtó Takarékinfó Zrt.-ben meglévő 24,67 százalékos részvénycsomagját apportálná a 4iG Nyrt.-be, amellyel célja a hasonló profilú vállalatok közötti szinergiák erősítése, illetve tulajdonának növelése az informatikai vállalatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hamis Wizz Air promóció terjed az interneten

pén jún 8 , 2018
Hamis Wizz Air promóció terjed az interneten, a cég arculatával megegyező weblap, illetve Facebook poszt hamisan azt ígéri, hogy egy megosztással, valamint néhány kérdésre adott helyes válasszal a felhasználó egy euróért két Wizz Air repülőjegyet vásárolhat – figyelmeztet a légitársaság. A diszkont légitársaság hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen […]

És még ez is...