Az önkormányzatok működését segítő rendszert épít ki a Humansoft

Az önkormányzatok hatékonyabb működését segítő információs rendszert épít ki a Humansoft — jelentette be a társaság.

A Humansoft üzleti döntéshozatalt támogató, elemző rendszert épít ki önkormányzatok számára. A fejlesztések eredményeként egy közös platformon válnak elérhetővé a helyi közszolgáltatásokkal kapcsolatos, a helyi döntéstámogatáshoz szükséges rendszerek, kialakul egy komplex információs bázis és adattárház, valamint értékelési és elemzési módszertanok készülnek, elsősorban a helyi önkormányzati felhasználók számára. Így az önkormányzatok megoszthatják egymással a kialakult jó gyakorlatokat, továbbá a helyi feladatok finanszírozása átláthatóbb lesz, aminek következtében működésük hatékonyabbá, olcsóbban, vagy jobb minőségi paraméterekkel fenntarthatóvá válik.

Ezen felül többek között a Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársai is hozzáférhetnek majd a rendszerhez, így az adatok további kutatások megalapozásához is használhatók, illetve tananyagként szolgálhatnak a jövőben – olvasható a közleményben. A „Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR)” elnevezésű, európai uniós támogatású, kiemelt projekt megvalósítására közel 2,5 milliárd forint értékű pályázatot nyert el a Humansoft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A sorrend: Apple, Samsung, Huawei

vas máj 7 , 2017
Az IDC friss jelentése szerint a táblagéppiacot az idei első negyedévben is az Apple vezette, ámbár csökkenő eladásokkal és zsugorodó piaci részesedéssel. Mi több, a legnagyobb mértékben épp az Apple táblagép eladásai csökkentek az első negyedévben, 13 százalékkal, miközben forgalmát csak egyetlen gyártó, a kínai Huawei tudta növelni 31,7 százalékkal. […]

És még ez is...