Az okostelefon véd az UV-sugárzástól

uvMostantól az UV-előrejelzést és -figyelmeztetést is jelzi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Meteora elnevezésű, androidra fejlesztett mobileszközös alkalmazása – jelentette be Tölgyesi László, a szolgálat informatikai és módszertani főosztályának vezetője.

Az OMSZ kétféle figyelmeztetést adhat ki az UV-sugárzás veszélye miatt. Ha a sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7,5-ös UV-index értéket a Dunántúl vagy a Dunától keletre eső terület ötven százalékán, ebben az esetben az érintett országrészre adnak ki figyelmeztetést. Ha az UV-sugárzás másnapra várható maximuma az ország több mint ötven százalékán eléri a 7,5-ös UV-indexet, akkor az egész országra érvényes a figyelmeztetés.

Tölgyesi elmondta: a Meteora alkalmazásban ennél alacsonyabb sugárzási szintre is be lehet állítani “saját riasztást” a saját bőrtípusa, érzékenységének megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telenor: csökken a forgalom, az eredmény

csü máj 8 , 2014
Az idei első negyedévben a Telenor Magyarország árbevétele kisebb volt, mint a tavalyi azonos időszaké. Az árbevétel 37 milliárd forintról 36,76 milliárd forintra csökkent, az egyszeri tételek nélkül kalkulált EBITDA (adó, értékleírások és kamatfizetés előtti eredmény) 14,15 milliárd forintról 13,57 milliárd forintra. A Telenor szerint az EBITDA értékét negatívan befolyásolták […]
Forint

Friss, ropogós