Az okostelefon az új mp3 lejátszó

zenexAz eNETMagyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss felmérése szerint okostelefonnal már a felnőtt magyar internetezők 64 százaléka rendelkezik, közülük 91 százalék szokott telefonján zenét hallgatni, ezen belül 79 százalék pedig legalább havi rendszerességgel teszi ezt. Az okostelefon hatalmas előnye a többi eszközzel szemben, hogy amúgy is mindig velünk van, így részben a többi zenehallgatásra alkalmas készüléket is feleslegessé teszi. Ezt mutatja az mp3/mp4 lejátszók háttérbe szorulása is, mivel ilyen eszközzel csak a válaszadók 42 százaléka rendelkezik, és közülük is csupán 62 százalék használja azt legalább havonta zenehallgatásra. Az okostelefonos zenehallgatás módját tekintve azonban továbbra is az MP3 formátum a vezető 87 százalékkal, de a zenei streaming egyre többeket hódít meg (84 százalék), és várhatóan hamarosan megelőzi az mp3-at is.

A rádióhallgatás is népszerű, 78 százalék hagyományos, míg 64 százalék webes rádiót (is) hallgat készülékén. Az okostelefonos zenehallgatók harmada alkalmanként már zenefelismerő alkalmazásokat (például Shazam) is használ. A zenei streaming oldalak látogatásához a felnőtt magyar netezők közel kétharmada még mindig kizárólag wifit használ, bár közülük 65 százalék egyébként rendelkezik telefonján mobilinternet-előfizetéssel is. Negyedük azonban csak olcsóbb mobilnet díjak, ötödük korlátlan adatforgalom, nyolcaduk pedig nagyobb adatcsomag, illetve gyorsabb internetkapcsolat esetén használná zenehallgatásra mobilinternet kapcsolatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha ez az ágynemű mesélni tudna... és tud!

csü ápr 23 , 2015
A mesélés évszázados hagyományát csempészné vissza a gyerekszobába a magyar fejlesztésű, mobilalkalmazással felturbózott, világszinten is egyedülálló ágynemű szett. A Bedtime Bedding közel két év előkészítés után indított közösségi finanszírozási kampányt a Kickstarter-en, ami máris bombasikernek bizonyult: másfél nap alatt sikerült teljesíteni a kitűzött célt, vagyis összegyűjteni 16 ezer angol fontot […]

Friss, ropogós