Az NMHH részletes, egységes, hírközlési adatbázison dolgozik

BothZoltanA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arra törekszik, hogy a szélessávú mobilinternet-hálózat kiépítésével a magyar lakosság minden tagja egyenlő esélyekkel férhessen hozzá az információhoz és a kulturális javakhoz, valamint a hátrányos helyzetben lévő települések lakói is az információs társadalom aktív részévé váljanak – mondta Both Zoltán, a hatóság hírközlési igazgatója Siófokon, a 15. Internet Hungary rendezvényen.

Both az internetet olyan komplex ökoszisztémának nevezte, amely felülírja a jól bevált üzleti modelleket, valamint a média és hírközlési piacokat is átrendezi. A folyamatosan bővülő online szolgáltatások évek óta növekvő mértékben csökkentik a mobil hírközlési szolgáltatók hang és sms alapú bevételeit, hosszú távon hálózatokon nyújtott szolgáltatások OTT (over-the-top) jelleget öltenek és elkülönülnek a hálózatüzemeltetéstől. Kifejtette: az NMHH legújabb projektjében azon dolgozik, hogy egy részletes, egységes, hírközlési adatbázist hozzon létre a szolgáltatókkal együttműködve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

150 új munkahely létesül 2017 végéig Komáromban

sze okt 15 , 2014
Sikeresen indult a komáromi Microsoft—Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minisztérium parlamenti államtitkáraként még júliusban, a Microsoft–Nokia globális többezer főt érintő leépítési döntései miatt utasította a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezetőit, hogy […]