Az NMHH ismét megbírságolta az MVM Net Zrt.-t

forintKözel negyvenmillió forintos pénzbírságot szabott ki elsőfokú, nem jogerős döntésében az MVM Net Zrt.-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mert hiányosságokat tapasztalt a 450 MHz-es frekvenciahasználati jogosultság hasznosítására kötött hatósági szerződés II. ütemének teljesítésében. A hatóság szerdai közleménye emlékeztetett arra, hogy a tavaly április 30-án az elsősorban a digitális közszolgáltatások fejlesztésére szolgáló 450 MHz-es frekvenciasáv használatára megkötött szerződés szerint a társaság három ütemben vállalta a hálózat kiépítését.

A II. ütem hiányosságai közé tartozik egyrészt, hogy az MVM Net Zrt. az összes kétszámjegyű közlekedési főút menti kültéri lefedettség kiépítése helyett ezt eddig hét megyeszékhelyen és öt városban biztosította, másrészt a 19 megyeszékhelyből hét helyen gondoskodott adatátvitel-kapacitásról a nagyvárosi közlekedés tájékoztató rendszereinek támogatása érdekében, harmadrészt a vállalt bázisállomásszám 14,7 százalékát helyezte eddig üzembe – írják. Hozzátették, a zrt. a határidőre megküldte beszámolóját a II. ütemről.

A hatóság jelezte: az egyenlő bánásmód, a fokozatosság és az arányosság elve szerint alkalmazta az elektronikus hírközlésről szóló törvényben és a hatósági szerződésben rögzített jogkövetkezményeket a szolgáltatóval szemben, és 38,8 millió forint pénzbírságot szabott ki. Emlékeztetnek arra is: az NMHH májusban, illetve szeptemberben a projekt első ütemének késedelme miatt 12 millió forintos, illetve 36 millió forintos bírságot szabott ki az MVM Net Zrt.-re, amely 2015. december 31-ig országos szinten 95 százalékos területi lefedést vállalt a szerződésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Példás: a Magyar Telekom szerint Ákos vállalahatatlan

csü dec 17 , 2015
Szerződés bontott Ákossal a Magyar Telekom, ezt a kommunikációs cég sajtóosztálya erősítette meg az Indexnek. Az énekes nemrég az Echo TV-ben beszélt arról, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással. Az énekes ma és holnap is nagykoncertre készül […]