Az NMHH 12 millió forintra birságolja az MVM Netet

forintA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénzbírságot szabott ki a 450 MHz-es frekvenciahasználati jogosultság kapcsán kötött hatósági szerződés késedelmes teljesítése miatt az MVM Net Zrt.-vel szemben és az elmaradt vállalások pótlására kötelezte: az előírt adatátviteli kapacitások biztosítása az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban. A hatóság megállapította, hogy az MVM Net Zrt. megsértette a 2014. április harmincadikán a 450 MHz-es frekvenciasáv használatára megkötött szerződésben foglaltakat azzal, hogy késedelmesen teljesíti a hálózatkiépítés első ütemére és szolgáltatás indítására vonatkozó kötelezettségeit: a szolgáltató vállalta, hogy az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban már idén év elejétől biztosítja az előírt adatátviteli kapacitásokat. A hálózat elhúzódó kiépítése késlelteti a kormányzati célú szolgáltatások, csoportkommunikációs igények biztosítását, emiatt lassabban indul meg az állami- és önkormányzati közszolgáltatások fejlesztése, egyes közszolgáltatások bevezetése és széleskörű elterjesztése.

Az NMHH a bírság mértékének meghatározásakor tekintettel volt arra, hogy az MVM Net Zrt. számára a pályázatában megjelölt technológiai megoldásokkal (CDMA) ellentétben, az LTE technológia alkalmazását tartja célszerűnek, és a váltást a hatósági szerződés lehetővé teszi. A bevezetni tervezett LTE technológia korszerűbb, ennek alkalmazása fejlettebb, szélesebb körű szolgáltatások lehetőségét biztosítja a jövőben. Az elsőfokú döntés mindazonáltal még nem jogerős, azzal szemben a szolgáltató a hatóság elnökéhez fellebbezhet, amely a pénzbírság megfizetését késlelteti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vodafone: új sajátmárkás készülékek a kínálatban I.

sze máj 13 , 2015
Május elején a Vodafone három új saját márkás készülékkel bővítette, illetve bővíti kínálatát, a Smart 4 Mini utódával, a Smart First-tel, valamint két 4G-képes készülékkel: már kapható tízinches Vodafone Tab Prime táblagéppel és várhatóan néhány nap múlva megjelenő ötinches HD kijelzővel érkező Smart Prime-mal. A kínálat legkisebb modellje a belépőszintű […]
okostelefon