Az NGM-ben is fogadták a Microsoft küldöttségét

Robert Ivanschitz, MIcrosoftA nemzetgazdasági miniszter megbeszélést folytatott a Microsoft képviselőivel, köztük Robert Ivanschitz-zal, a cég jogi és vállalati ügyekért felelős vezető jogtanácsosával.

Ivanschitz egy olyan szakemberekből álló csapatot irányít, amely Közép-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában összesen mintegy 109 országban segíti a Microsoft üzleti tevékenységét – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A tájékoztatás szerint a találkozó főbb témáit Magyarország EU elnökségi tervei, a mesterséges intelligencia (MI) szabályozási kérdései, valamint az MI állami szektorban való felhasználásának lehetőségei képezték.

A felek a megbeszélés folyamán egyetértettek abban, hogy az olyan fejlett technológiák, mint az 5G, a Big Data, vagy a mesterséges intelligencia (MI) használata a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává váltak. Nagy Márton miniszter kiemelte, hogy a NGM és Magyarország kormánya számára az MI elsősorban versenyképességi kérdés.

A miniszter ismertette a magyar álláspontot, amely szerint az európai vállalkozásokat és fejlesztéseket támogató, a kis és közepes vállalkozások kitettségét csökkentő szabályozásra van szükség. Az a megközelítés elfogadható és támogatható, amely a személyeket és intézményeket védi, de a technológia fejlődését nem korlátozza, a bürokráciát feleslegesen nem növeli, továbbá a tagállamok számára kellő mozgásteret biztosít. Ezért az MI terén is erősíteni kell az európai autonómiát, szuveNERitást, és támogatni kell a nemzeti nyelvi modellek létrehozását.

Nagy nyomatékosította, a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja hazánkban, viszont a kormányzat célja, hogy 2030-ra Magyarország az EU tíz digitálisan legfejlettebb országa közé tartozzon. Ezért van különösen nagy jelentősége annak, hogy az MI rendelet hazai végrehajtása során a magyar fejlesztéseket és a magyar vállalkozásokat támogassa és segítse.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Microsoft: Az iskolák többségének nincs MI-stratégiája

csü máj 9 , 2024
ShareTweetPinShareA Microsoft képzéssel és online elérhető tananyaggal segíti az oktatási intézmények vezetőit és a tanárokat a mesterséges intelligencia (MI) nyújtotta előnyök jobb kihasználásában. A Microsoft kezdeményezése azért indult el, mert bár az oktatásban egyre szélesebb körben használják a MI-t, egy felmérés szerint a tudáshiány és stratégiai megközelítés hiánya jelentős akadálya […]
Lenka Axlerová, a Microsoft közép-európai oktatási ágazatért felelős igazgatója

És még ez is...