Az MVM Next egységesíti az ügyfélkiszolgálást

MVM Next csekkAz ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

Az MVM Next közleménye szerint a változással az ügyintézés mindenkinek egy helyről lesz elérhető. A szolgáltatóváltozásról részletes tájékoztató levelet küldenek, az ügyfeleknek azzal kapcsolatban nincs teendőjük. Az egyetemes szolgáltatóváltozás a Dunántúlon élőket és az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúli ügyfeleket érinti. A villamos energia ára nem változik. A szolgáltatóváltozás jelentős informatikai átállással jár, emiatt az áramügyintézés 2024. június 28-ától előreláthatólag két hétig nem lesz elérhető, az előrefizetős mérőkhöz feltöltőkód vásárlására nem lesz lehetőség.

A változás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik. Az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három megyéjében az Opus TITÁSZ biztosítja. A korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződés nem változik, rendkívüli elszámolás nem történik, nem készül végszámla. Az elszámolás módja nem változik, a diktáláson alapuló elszámolást választóknak a jövőben is diktálniuk szükséges, míg az átalányelszámolást választóknak az MVM Next a jövőben is egyenletes részszámlákat küld.

Az átalányelszámolást választók

májusban még az E.ON-tól kivételesen két részszámlát is kaphatnak, eltérő fizetési határidővel. Az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, és a számlák fizetési határideje megváltozik. A számláikat csoportos beszedési megbízással rendezőknek nincs teendőjük, banki megbízásuk érvényben marad. Az MVM Next más bankszámlaszámokat használ, mint az E.ON, ezért az átutalással fizetőknek az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat kell használniuk. Az online bankkártyás fizetés a jövőben a CIB Bank felületén lesz elérhető.

A szolgáltatóváltozást követően az ügyeiket elektronikusan intézők az MVM online ügyfélszolgálata és mobilapplikációja áll rendelkezésre, ezzel a földgázszolgáltatást is igénybe vevők egy helyen intézhetik egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó energiaügyeiket. Az e-számlát választó ügyfelek a jövőben is elektronikus úton kapják számláikat. Felhívták az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek figyelmét, hogy gondoskodjanak időben mérőjük előzetes feltöltéséről, mert 2024. június 28. 16.00 órát követően a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó informatikai fejlesztések miatt feltöltőkód vásárlására előreláthatólag két hétig nem lesz lehetőség.

2024. június 30-áig áramügyintézés kapcsán, az E.ON-t kell keresniük az érintett ügyfeleknek!

A szolgáltatóváltozással teljesen elválik az egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó, illetve a műszaki ügyekkel, hálózattal kapcsolatos ügyintézés. Ez utóbbival kapcsolatban, például ha teljesítménybővítést kérünk, új bekapcsolási igényünk van, vagy a mérőóránkkal kapcsolatban merül fel intéznivaló, 2024. július 1-jét követően mindenképp a területileg illetékes áramhálózati elosztói engedélyeshez kell fordulni. A mérőórák éves személyes leolvasását továbbra is az E.ON leolvasói végzik majd a Dunántúlon.

Az MVM és az E.ON munkatársai

is megfeszített erővel dolgoznak, az esetleges kellemetlenségekért a társaság előre is kéri az ügyfelei megértését, egyben javasolja, hogy esetleges ügyeiket még a szolgáltatóváltozást megelőzően indítsák el, mert az informatikai átállás időszakában erre nem lesz lehetőség. A közleményben emlékeztetnek: az MVM Csoport 2022. április 14-én vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét, készültek az átalakításra.

Az elmúlt évtized sikeres építkezésének eredményeként az állami tulajdonú MVM Csoport jelentős regionális jelenléttel bíró, modern nagyvállalattá fejlődött, amely mintegy nyolcmillió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátásáért felel, ezért stratégiai céljává vált, hogy hazai egyetemes energiaszolgáltatási tevékenységét a jövőben egy társaságban, egy márka alatt végezze.

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. értékesítését követően az E.ON Hungária Csoport áram- és gázhálózatainak üzemeltetésére és fejlesztésére fókuszál. Továbbra is a cégcsoport üzemelteti a Dunántúl és a központi régió jelentős részének áram-, valamint a Dunántúl hat vármegyéjének gázhálózatát, több millió ügyfele számára garantálva a biztonságos energiaellátást. Kiemelt figyelmet szentel a megújuló energia hasznosításának és komplex energetikai megoldásokat kínál lakossági és vállalati ügyfeleinek. Energiakereskedelmi vállalata több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot lát el árammal és földgázzal a versenypiacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Drónpilótaképzés indult a Soproni Egyetemen

vas máj 5 , 2024
ShareTweetPinShareDrónpilótaképzés indult a Soproni Egyetemen, a gyakorlati oktatást 13 újonnan beszerzett pilóta nélküli repülő eszköz segíti. A felsőoktatási intézmény közleménye szerint az egyetem képzési profiljába tartozó szakterületeken az utóbbi évtizedben egyre nagyobb szerepet kaptak az automatizált légi megfigyelő és térképészeti rendszerek, és a jövő megkerülhetetlen kellékei lesznek. A Soproni Egyetemen […]
drón, mezőgazdaság

És még ez is...