Az MNB 47 millió forintra büntette a MagNet Bankot

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) 47 millió forint bírságot szabott ki a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-re (MagNet Bank), mivel felügyeleti vizsgálatakor több területen különféle hiányosságokat tapasztalt a pénzintézetnél – tette közzé az MNB. A jegybank közleményéből kiderül: a banknál problémákat észleltek a hitelkockázat-kezelésében, az adatszolgáltatás, az informatikai védelem és a javadalmazási politika területén, illetve a hitelintézet a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésére érdekében sem tett eleget. A pénzintézetnek felül kell vizsgálnia az adatteljesítést támogató informatikai rendszerét – hangsúlyozták a közleményben utalva arra, hogy a jegybank kiemelt szigorral lép fel a pénzügyi intézmények esetleges adatszolgáltatási hiányosságai miatt.

A bírság összegének meghatározásakor a jegybank figyelembe vette, hogy a hitelkockázat-kezelésnél feltárt jogsértések kockázata magas besorolású volt. Enyhítő körülménynek számított, hogy a hiányosságoknak nem volt hatása az ügyfelekre, más piaci szereplőkre, ráadásul a hitelintézet számos problémát már a vizsgálat során kijavított – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egerben mutatták be a VIKI-t

sze máj 30 , 2018
Az Egri Törvényszéken mutatták be a bírósági szervezetben augusztus végéig országszerte kiépülő távmeghallgatási rendszer működését. Nyiri Beáta, az Egri Törvényszék elnöke elmondta, hogy a fejlesztés a teljes közigazgatást érinti és hárommilliárd forintba kerül. A nyár végéig a bírósági szervezetben 72 tárgyalótermet, továbbá a büntetés-végrehajtási épületekben 39 helyiséget szerelnek fel a […]

Friss, ropogós