Az mms halva született, de az sms-nek is annyi

smsA VoIP-megoldások (internetalapú kommunikációs csatornák, mint például a Hangouts, a Skype vagy a Viber) egyre erősebben lépnek fel helyettesítőként az sms-ekkel és az mms-ekkel szemben. 2015-ben a felhasználók 3,7, illetve 11 százalékkal kevesebb szöveges üzenetet és képüzenetet küldtek az előző évhez képest. Az sms-ek száma 2012 óta csökken. A VoIP-szolgáltatások terjedését nagyban segíti, hogy egyre többen rendelkeznek okostelefonnal és mobilinternettel. 2015-ben a 13 évnél idősebb népesség 41 százaléka használt valamilyen chat vagy telefonprogramot az egymás közötti kommunikációra, 32 százalék pedig telefonhívást is lebonyolított ezen alkalmazások segítségével. A lakosság túlnyomó többsége továbbra is az ingyenessége miatt veszi igénybe a VoIP-alkalmazásokat, a felhasználók csupán öt százaléka fizetett használatukért — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Magyarország című kiadványából.

A telefonhasználat lakossági árai 2009 óta fokozatosan emelkednek, 2015-ben 0,5 százalékkal kerültek többe az előző évhez képest. 2012 óta a vezetékes hálózatból kiinduló hívások száma és időtartama egyaránt csökken, 2015-ben 10, illetve 4,7 százalékkal, a mobilhálózatból kiindulóké viszont az elmúlt három évben emelkedett tavaly 0,1, illetve 7,1 százalékkal. Az uniós szabályozás miatt csökkenő roamingdíjakkal összefüggésben egyúttal a mobilhálózatból indított – kis súllyal rendelkező – nemzetközi hívások száma és időtartama is nőtt, 12 és 19 százalékkal az utóbbi évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meghibásodási gyakoriság: Samsung, Lenovo, Motorola

ked máj 10 , 2016
Blancco Technology Group felmérése szerint az okostelefonok meghibásodásának aránya többé-kevésbé tükrözi a mobil operációs rendszerek és a gyártók piaci helyzetét. E szerint a meghibásodások 85 százaléka androidos készülékhez, 15 százaléka pedig iPhone-okhoz kapcsolódik. Az androidos szegmensen belül a Samsung felelős a hibák 27 százalékáért, melyet a Lenovo 21, a Motorola […]
okostelefon Samsung

Friss, ropogós