Az MBE átvenné a bezárásra szánt fővárosi posták többségét

Mail Boxes ETC.A Mail Boxes Etc.-t (MBE) Magyarországon képviselő MBE Magyarország Kft. átvenné a bezárásra váró fővárosi posták többségét.

Az MBE átvenné a Budapesten bezárásra váró 35 postahivatal többségét a cég hálózatépítésének részeként – közölte a postai és üzleti szolgáltatási hálózatot működtető társaság. A Magyar Posta szeptember végén közölte, hogy 35 alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött, ezek utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek lesz. Hannya Ernesto, az MBE Magyarország Kft. ügyvezetője a közleményben hozzátette, az épületek átvétele mellett az ott dolgozók megtartását is tervezik. Elképzeléseik szerint az átalakított posták közszolgálati státusza megmaradna.

Az MBE Magyarország közölte, az átvett postahivatalokban a levélküldeményeknél a hatósági áras postai díjszabást alkalmazná a cég, az egyéb csomagküldeményeknél az ügyfelek számos közvetített szolgáltatás közül választhatnának ár és tranzitidő függvényében. A Mail Boxes Etc. céget 1980-ban alapították az Egyesült Államokban, 53 országban működik, 2900 üzlettel, 12 ezernél több alkalmazottal.

A magyar vállalat, a tavaly már négy főt foglalkoztató MBE Magyarország Kft. 2019-ben csatlakozott a Mail Boxes Etc. franchise hálózatához. A cég 2021-ben 64,881 millió forint árbevételt ért el, az idén 120 millió forint feletti árbevételre számítanak. Magyarországon a nemzetközi és országos szolgáltatásuk jelenleg két helyszínen érhető el Budapesten, a VI. kerületben és a XIII. kerületben, hamarosan nyitják a harmadik egységüket a repülőtéren – közölte társaság.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Három milliárd forintos uniós forrásból fejleszti térinformatikai és it-rendszerét az OVF

pén okt 7 , 2022
ShareTweetPinShareHárom milliárd forintos uniós forrásból fejlesztheti vízgazdálkodási információs rendszerét (VIZIR) az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) – jelentette be a szervezet. Az OVF térinformatikai és alap it-infrastruktúrájának fejlesztését célzó fejlesztés pénzügyi alapját a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-2020 közötti, vissza nem térítendő uniós forrás szolgáltatta – mondta Labdy Jenő […]
aszály

És még ez is...