Az LMP hadat üzen a mobilátjátszó tornyoknak

1

tapsAz LMP törvénymódosító javaslatot nyújt be a mobil adótornyok felállításának és működtetésének szigorúbb szabályozása érdekében. A mai jogszabályi környezet következtében a szolgáltatók néhány könnyen teljesíthető jogszabályi előírást betartva bejelentés és engedély nélkül jogosultak átjátszók elhelyezésére, ha megállapodást kötnek az építmény tulajdonosával. Mindezt annak ellenére tehetik, hogy a mai napig nem kizárható tudományosan a mobilátjátszók környezetében kialakult elektroszmog egészségre gyakorolt káros hatása. Az LMP egyben az átjátszókat felállító nagyvállalatokat is önvizsgálatra és önkorlátozásra szólítja fel és követeli az engedély nélkül felállított tornyok lebontását — áll Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselőjének közleményében.

Mint írja, hosszú évek óta zajlik a társadalmi vita a mobilátjátszó tornyok egészségre gyakorolt káros hatásairól. Egyre több tudós ismeri el, hogy a tornyok befolyásolják az emberi szervezet működését: hatással lehetnek az idegekre, az agyműködésre, a szívműködésre, alvási zavarokat, a koncentrációképesség gyengülését okozhatják, rákos és genetikai elváltozások léphetnek fel. Mindemellett hazánk az egyik leginkább elektroszmog-szennyezettebb ország Európában a WHO mérése szerint… és így tovább. (Gratulálunk! Már csak egy kicsit kell tovább hülyülni, és lesz törvénymódosító javaslat a chemtrail ellen is, az is jó sok szavazatot hozhat. A -szerk- megj.)

One thought on “Az LMP hadat üzen a mobilátjátszó tornyoknak

  1. Immár több mint 30 éves erősáramú gyakorlattal ma napig nem tudom, mi az az elektroszmog. Dr. Molnár Csaba ex-energiaügyi miniszter óta tudjuk, hogy politikus lehet bárki a fizikai dimenziók ismerete nélkül is, ahogy közgazdász i jegyezhet zseniális e-szignót. Azt már csak félve jegyzem meg, hogy egy Duna melletti 120 kV-os távvezeték építése előtt (1995 XXII. kerület), a lakossági fórumra készülve találtunk olyan tanulmányt, hogy a távvezeték közelében lakó 7-15 éve gyermekek között kevesebb a fehérvérűség, mint a távolabb élők közt. Ettől függetlenül Skandiáviában (ahol a vizsgálat született) nem volt javaslat sem a populácó távvezetékek alá költöztetésére, sem Skandinávia távvezetékkel történő teljes fedésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tíz százalékot csökkent az informatikai cikkek piaca

csü aug 18 , 2016
A tartós műszaki cikkek értékesítése 10,6 százalékkal nőtt Magyarországon az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest, a teljes forgalom 135,3 milliárd forintot tett ki, az informatikai és irodaeszközök kivételével valamennyi szektor erősödött – közölte a GfK piackutató intézet szerdán az MTI-vel. A hazai szórakoztató elektronikai eszközök piacán a […]
ZX-Spectrum

És még ez is...