Az LMP feljelentést tesz a Microsoft-ügyben

Az LMP korrupciót gyanít állami intézmények informatikai közbeszerzéseivel kapcsolatban, ezért a párt hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

Vágó Gábor elmondta: a Microsoft a szoftvereit előbb jelentős engedménnyel közvetítő cégeknek adta el, majd a közvetítő cégek azokat teljes áron vagy még drágábban adták tovább intézményeknek, köztük az adóhatóságnak. “Míg Romániában vezetőszáron vittek el minisztereket ugyanezért, Magyarországon a botrány miatt kirúgott cégvezetők a Miniszterelnökségen landoltak” – fogalmazott, hozzátéve: az FBI nyomozást indított az ügyben. Vágó úgy fogalmazott: a Polt Péter vezette ügyészségtől ugyan nem vár sokat, de a korrupciós bűncselekmények elévülése már 12 év, így azt reméli, később mindenképpen nyomozás indítható. A politikus szerint a miniszterelnök családjához tartozók is érintettek lehetnek, hiszen a beszerzésekkor az adóhivatal informatikai igazgatója a kormányfő vejének testvére volt. Hozzátette: az egyik viszonteladó, az IMG Solution pedig a miniszterelnök testvérének barátjáé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A hibrid informatika öt legnagyobb biztonsági rése IV.

csü aug 30 , 2018
Az új technológiák gyökeresen átalakították a vállalatok működését. A virtualizáció, a nyilvános és privát felhők, a SaaS-modell vagy a BYOD trend és a különféle operációs rendszereket futtató mobil eszközök olyan hibrid környezetek kialakulásához vezettek, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a munkát, biztonságos használatuk és ellenőrzésük azonban több problémát is felvet. […]

És még ez is...