Az ipari rendszereket védi a Check Point új megoldása

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette az átfogó ipari irányító rendszerek (ICS – Industrial Control Systems) biztonsági megoldásának bővítését a legújabb 1200R biztonsági gateway appliance-el, a SCADA (folyamatmegjelenítő rendszer) hálózatok láthatóságának és ellenőrzésének erősítésével, valamint a SCADA környezeteket célzó fenyegetések észlelésével és kivédésével. Napjaink olyan alapvető szolgáltatásait mint a közlekedés, az áram- és a vízellátás, ipari vezérlőrendszerek (ICS) irányítják. A rájuk irányuló támadások, legyenek akár fizikaiak vagy virtuálisak, akár egy egész régió, vagy ország áramellátásának leállását okozhatják, és kritikus fontosságú rendszereket, termelési egységeket zavarhatnak meg.

Az ipari vezérlőrendszerek általában nem elég védettek és nagy mértékben ki vannak szolgáltatva a támadásoknak. A legtöbb esetben régi software-ekkel és operációs rendszerekkel működnek, amelyeket nem frissítenek rendszeresen; az ICS frissítéskor pedig hosszú ideig védetlenek, időnként akár évekig, így ki vannak téve a támadásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Annyi a biztosítási csalásoknak: megérkeztek a Mio új fedélzeti kamerái

hét jún 15 , 2015
A Mio új fedélzeti kameráinak egyik legfontosabb újítása, hogy nemcsak menet közben rögzítik, hogy mi történik az úton és az autóval. A kamera mozgásérzékelő segítségével a parkoló autóban automatikusan bekapcsol, így álló helyzetben is rögzíti az eseményeket. Ez a hasznos funkció pedig lehetővé teszi, hogy felvétel készüljön arról, ha valaki […]

Friss, ropogós