Az IoT új perspektívái: a hat legfontosabb technológia trend 2016-ban I.

BarthaPéterAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter hat pontban foglalta össze a technológia világára vonatkozó jóslatait.

A Dolgok internetének új perspektívái
Idén, és az azt követő években a nagy áttörést a Dolgok internetének (Internet of Things vagy IoT) kiterjesztése jelentheti a gyártás, a közlekedés és a szállítmányozás területére. Óriási üzleti hasznosságot jelenthet pusztán az, ha egy gyártósor eleme alkalmas az öndiagnosztikára és előre tudja jelezni önmaga várható meghibásodását, és – hálózatba kötöttsége révén – ezt jelezni is tudja: a gyár azelőtt megelőzheti a bajt, mielőtt az megtörtént volna, megkímélve magát a gyártás leállásából fakadó veszteségektől és további eszközök esetleges meghibásodásától. Az informatikai szolgáltatók feladata olyan könnyen skálázható, gyors és nagy számítási kapacitással rendelkező rendszerek létrehozása, amelyek biztonságot garantálnak minden szereplőnek, a vállalatoktól kezdve a munkavállalókon át a magánszemélyekig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kevés fénynél sem adják fel a Canon új hálózati biztonsági kamerái

pén márc 18 , 2016
A Canon Europe két új, gyenge fényviszonyok melletti használatra tervezett hálózati biztonsági kamerát mutatott be. Mindkét modellt beltéri használatra tervezték, a VB-M50B típus egy polcra, asztalra helyezhető biztonsági kamera, VB-H651V jelzésű társa pedig plafonra rögzíthető dómkamera kivitelben készül. Mindkét biztonsági kamera olyan fejlett optikával és képérzékelő szenzorral készül, amellyel kevés […]