Az internetezők négyötöde néz filmeket és videókat a neten

A legalább 16 éves internetezők négyötöde néz filmeket és videókat a neten, 84 százalékuk pedig online is filmezik, és megnéz mások által letöltött filmet is – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) piackutatásából.

A felmérés szerint minden harmadik internetezőnek van előfizetése valamilyen streaming-szolgáltatásra, emellett minden negyedik letölt mások által megszerzett és az internetre feltöltött filmeket, azaz torrentezik. Mivel ez sok esetben nem legális, ez az arány bizonyára alulmért, de a válaszadók elmondása alapján minden tizedik internetező szokott nemzetközi, és minden ötödik magyar torrentoldalakat használni. Összességében az internetezők között a leggyakoribb az, hogy valaki egyiket sem veszi igénybe: a torrentezés és a legális, de fizetős streaming-szolgáltatások helyett ingyenes online videókat, filmeket néznek letöltés nélkül, vagyis az ingyenes streaminget használja az internetezők bő egyharmada. Minden negyedik ember előfizet legális csatornára, minden hatodik szokott csakis torrentoldalakról filmekhez jutni, minden nyolcadik pedig a streaming-előfizetése mellett sem hagyott fel a torrentezéssel. Van további három százaléknyi internetező, aki ezek közül egyiket sem csinálja: ők csak olyan filmeket néznek, amelyeket mások töltenek le nekik a netről, míg a maradék egynyolcad pedig nem néz internetről származó filmeket, videókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digiméter: meghatározó a méret

szo okt 10 , 2020
Minél nagyobb egy magyar kis- és középvállalkozás, annál előrébb tart a digitalizációban – derül ki egy napokban közzétett kutatásból. A kutatás szerint a magyar kkv-knál a pénzügyek digitalizálása áll az élen 61 ponttal, míg a sor végén az értékesítés és marketing áll, 17 ponttal. Az átlagnál többet, 57 pontot ért […]
VU meter

Friss, ropogós